Netteki Blog

Yeşillikler buzdolabında nasıl uzun süre bozulmadan saklanır

28.02.2023
584
Yeşillikler buzdolabında nasıl uzun süre bozulmadan saklanır

Yeşillikler buzdolabında nasıl saklanır ? Yemeklerin yanında en çok giden ve sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden birisi de yeşilliklerdir.

Yeşillikler bazen ana yemeklerin yanına yapılarak o yemeği daha lezzetli yapar , bazen de tek başına yemekler için tercih edilir. Yeşillik olarak en akla gelen salatadır ve salatayı ise lezzetli yapan yeşilliktir.

Fakat en çok merak edilen soru ise şudur yeşillikler buzdolabında nasıl saklanır ?

Yeşillikler arasında ilk akla gelen marul oluyor ve siz marulu ister büyük , ister küçük alın hiç fark etmez. Çünkü marulun dış yaprakları kısa süre içerisinde renk değiştirmeye başlar ve daha ileri giderse çürümeye kadar yol açar.

Bunu nedeni nedir ? Bunun nedeni arkadaşlar marulun ıslak olmasıdır. Eğer marulunuz ıslak ise hem renk değiştirir , hem de bozulmalara ve çürümelere neden olur.

Marulunuzun çürümesini istemiyorsanız o zaman buzdolabına koyarken kesinlikle kurutunuz.

Tüm yeşilliklerinizi kurutarak buzdolabınız da muhafaza ediniz. Kurutarak koyarsanız ekstra olarak zaman kazanırsınız yani normalde 2 gün dayanırken kurutarak koyarsanız 7 gün buzdolabınız da koruyabilirsiniz. Yeşilliklerinizi aynı zaman da saman kağıt denen kağıtlara sararak buzdolabınıza koyun.

Eğer hava almayan poşetlere veya pazar poşetleri ile beraber koyarsanız yine bozulmalar görülür.

yesillikler-buzdolabinda-nasil-saklanmali-gorsel

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.