Netteki Blog

Yerli malı tutum haftası ile ilgili kısa yazı

28.02.2023
733
Yerli malı tutum haftası ile ilgili kısa yazı

Her sene içinde 12 ile 18 aralık günlerini içine alan tutum yatırım ve Türk malları haftasında insanlara tutum konusunda çeşitli bilgiler verilerek bu kapsamda onlar bilinçlendirilir.

Bir insanın giderinin gelirinden daha fazla olması doğru bir durum değildir. Bunun tam tersi bir durum yaratarak insanların tutumlu olması sağlanılabilir.

İşte 12 aralık ile başlayan ve 18 aralıkla sona eren tutum yatırım ve Türk malları haftasında insanların nasıl tutumlu olunacağı öğretildiği gibi aynı zamanda bu konuda yapılacak olan yatırımların nasıl doğru bir şekilde planlanması da anlatılır.

Ayrıca Türk mallarına olan önemin de artması için halk bilinçlendirilir. Bu sayede ülkemizde üretilen mallar yine ülkemiz içinde kullanılacak ve talep görecektir. Talep sayesinde de ülkenin kalkınması kolaylaşacak.

Okullarda da sürekli olarak kutlanmakta olan bu tutum haftası belirli gün ve haftalar içinde yer alır.

Bundan dolayı okullarda bu konuda müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenler gerekli olan konuşmaları yaparlar. Aynı zamanda öğrenciler yazılar ve şiirler ile de bu haftanın önemini vurgularlar.

Küçük yaşlarda öğrenciler tutumun ve Türk mallarını kullanmanın ne derece önemli olduğunu anlayarak bu alanda kendilerine düşen görevi yerine getirirler.

Tutum Haftası İle İnsanlara Aşılanmak İstenen Düşünceler Nelerdir

12 – 18 aralık arasında yer alan tutum yatırım ve Türk malları haftası insanlara bazı konularda çeşitli düşünceler sunmak istiyor. Bunların neler olduklarına bir göz atalım.

• Tutumun önemini anlatarak küçük yaşlarda tutumlu olmayı öğretmek.
• Yatırımın önemini insanlara anlatarak her insanı doğru yatırıma teşvik etmektir.
• Türk mallarını tanıtarak yerli malların önemini vurgulamak.
• Yerli mal konusunda tüm insanların bunları kullanmasını sağlamak ve bu sayede de yurt ekonomisine büyük bir kazanç sağlamak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.