Netteki Blog

Yavru Muhabbet Kuşu Ne Yer?

28.02.2023
335
Yavru Muhabbet Kuşu Ne Yer?

Yavruların her zaman naif bir ilgiye, beslenmeye ve sevgiye ihtiyaçları vardır. Bu yüzden muhabbet kuşlarının yavruları içinde ne uygun beslenme metotlarını bilmeli ve doğru uygulamaları da sağlamamız gerekiyor.

İlk başta yavru muhabbet kuşlarına, yetişkinlerin kullandığı gibi normal yemler verilmemelidir. Bunun sebebi de yavru muhabbet kuşun ağız yapısının yeteri kadar gelişmemiş olmasıdır.

Bundan dolayı da kabuksuz olan yemler tercih edilmeli ya da hazır mamalar üzerinden beslenme aktiviteleri uygulanmalıdır.

Tüm bunlar, yem kırma evresinde kendini geliştirmesi ve gagasının da uygun sertliğe gelene kadar yapılmalıdır.

Hangi Yemler Alınabilir ve Verilebilir?

Alınması gereken yemlerin daha kolay soyulabilen ve yavrunun zorlanmayacağı türden yemler olmalıdır.

İnce yapılı olmasının yanı sıra, vitamin desteğinin de yine oldukça etkin verilebilen markalar üzerinden tercih edilmelidir.

Böylece hem rahat yem yeme alışkanlığı kazanacak hem de, kızıl darı, Nijer, ballı mama gibi besleyici minerallerle birlikte gelişiminde önemli katkısı olacaktır. “Myyem” markası bu konuda tavsiye edilen markalar arasındadır.

Yavru muhabbet kuşları için ayrıca, kabuksuz yemlerde tercih edilebilir. Özellikle tam olarak yemi kırmayı bilmeyen ve bu konuda zorlanan yavrular için daha hızlı ve sağlıklı beslenme yolu olacaktır.

Fakat kuş artık gaga açısından evrimini tamamlamışsa, normal tükettiği yem alabilirsiniz. Çünkü kabuksuz yem kuşa çok fazla tembellik sağlayacak ve gagasını daha az hareket etmesine neden olarak ağırlaştıracaktır.

Son olarak hazırlanacak mama içinde bazı yollar bulunur. Özellikle yavrular için mutlaka bol minerali olan besleyici besiler kullanılmalıdır.

Hazır olarak pet shoplar üzerinden de özel kuş mamaları alınabilir. Mutlaka dökülen mamamın çok uzun süre kalmamalı ve en fazla 2 gün içerisinde kuş tarafından tüketilmesi de önemlidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.