Netteki Blog

Yavru Kedi Resimleri ( En güzel Tatlı ve Sevimli Kediler)

28.02.2023
1.892
Yavru Kedi Resimleri ( En güzel Tatlı ve Sevimli Kediler)

Yavru kediler dünyanın en tatlı hayvan bebeklerindendir. Onların şaşkın bakışları ve paytak hareketlerini görünce aşık olabilirsiniz. Yavru kediler bir kedinin hayatı boyunca oynayacağı oyun miktarının neredeyse birkaç katını yavruluk döneminde oynarlar.

Sürekli oyun oynayan yavru kediler oyundan arta kalan zamanlarını uyuyarak geçirirler. Yavruluk döneminde kedilerin beslenme düzenlerine dikkat etmelisiniz.

Yavruluk döneminde nasıl alışırlarsa hayatları boyunca beslenme düzenleri böyle gider. Yavrunuz çok küçükken veterinerinizin söyleyeceği kiloya ulaşıncaya kadar yaş mama ile, daha sonra kuru mama ile beslemelisiniz.

Genelde en çok yapılan hatalardan biri yavru kedilerin kuru mamaya geçmesi gereken dönem geldiği halde kuru mamayı beğenmediklerini düşünüp yaş mamayla beslemeye devam etmektir.

Kedinizin bu geçiş döneminde dikkatli olmalısınız. Kuru mamaya alıştıramazsanız sürekli yaş mama ile devam eder ve bir şeyleri ısırarak yemeyi yavrunuz öğrenemez.

Yavru kedilerin oyunu çok sevdiklerini unutmayın! Sürekli oyun oynamak isteyen yavru kedinizi geri çevirmemelisiniz.

Zaten ömürlerinin 3’te 1’ini uyuyarak geçirecekleri için yavruluk döneminin hareketli günlerini çok özleyebilirsiniz. Bu oyunculuk ve enerji genelde 8 aya kadar sürer.

Ancak ortalaması 6 aydır. Bu süre içinde onun oyun isteğini geri çevirmeyip sürekli yeni oyunlar üreterek enerjisini atmasını ve size alışmasını sağlamalısınız.

Yavruluk döneminde sahibe güven çok önemlidir. Mamasını sürekli kendiniz vermeye ve kumunu sürekli kendiniz temizlemeye özen gösterir.

Yavru kedinizin sahibinin kim olduğunu anlamsı için bunları yapmanız gerekiyor. Kediniz yavruyken kişiliğinin oturma sürecinde bir şeyler öğretebilmek için şansınız bulunuyor.

Genelde kediler yetişkinlik döneminden sonra pek bir şey öğrenemedikleri için yavruyken gerekli eğitimi vermelisiniz. Sizin yemeğinizi yememesi gerektiğini, ‘’hayır’’ ve ‘’gel’’ gibi komutları yavruyken öğretmelisiniz.

Kedinizi yavruluk döneminde nasıl yetiştirirseniz bunun böyle devam edeceğini unutmamalısınız.

 

Yorumlar
  1. Gazi dedi ki:

    Çok tatlılar satın alabilirmiyiz

    1. Gazi ne yaşıyosun aga dedi ki:

      yazı 2017de yazılmış birader şimdi bunlar kolun kadar olmuştur