Netteki Blog

Yaşlılar haftası ile ilgili kısa yazı

28.02.2023
2.990
Yaşlılar haftası ile ilgili kısa yazı

Yaşlılar haftası her yıl 18-24 Mart tarihlerinde kutlanır. Bu tarihler arasında yaşlılara saygı ve sevgiyi anlatmak için panel, konferans, sempozyum gibi toplantılar düzenlenir.

Yaşlılar bu hafta içinde ziyaret edilir ve gönülleri alınır. Yaşlılar dün ile bugün arasında köprü kuran kişilerdir.

Kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan en değerli varlıklarımıza hak ettikleri itibarı vermek gerekir.

Yaşlılara olan minnet borcumuzu yerine getirmek için hak ettikleri saygı ve sevgi gösterilmelidir.

Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi ve daha aktif şekilde yaşlılık geçirmeleri ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak gereklidir.

Ömrünün çoğunu topluma ve ülkeye hizmet etmek için geçiren insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç kaldıkları dönemde bakım talep etme hakları da bir gerçektir.

Ailesinden ve çocuklarından yardım görmeyenler için Devletimiz yanlarındadır ve imkanlar ölçüsünde onlara yardım edilir.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü yaşlılara sevgi, saygı ve dayanışma içinde profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak onlara hizmet etmek için çalışır ve öncelikli hedefleri olmalıdır.

Sadece devletin çalışmaları da bu konuda yeterli olamamakta ve yaşlıların sorunlarını çözmek için vatandaşlarına da görevler düşmektedir.

Yaşlılık bilinci topluma yerleştirilmeli ve gönüllü kuruluşlar tarafından da desteklenerek yaşlılara daha iyi yaşama koşulları sağlanmalıdır.

Bizleri bugünlere getiren yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak adına her vatandaş yaşlısına sahip çıkmalı ve kimseye muhtaç kalmadan yaşamalarını sağlamak için devletle birlikte çalışmalıdır.

Yaşlılar ilk başta halkın saygı duymasını bekler. Halk yaşlısını görmezden gelmek yerine onların sorunlarını dinleyerek hak ettikleri ilgiyi ve sevgiyi göstermelidir.

Bir gün herkesin yaşlanacağı düşünülmeli ve yarının yaşlıları olacağımız öğrencilere aşılanmalıdır.

Yıllarca çalışıp didinen yaşlılarımızı ziyaret etmeli ve sorunlarında yanlarında olunarak onlara destek olunmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.