Netteki Blog

Turkuaz Renkli Güzel Dekoratif Perde Modelleri

28.02.2023
245
Turkuaz Renkli Güzel Dekoratif Perde Modelleri

Evlerin vazgeçilmez dekorasyon parçası olan perdeler, tüm dizaynı etkiler ve ana tabloyu ortaya çıkartır. Özellikle son dönemlerde trend olan fon perdeler ile, çok farklı ve modern bir görünüm elde edilebilir.

Seçilen renkler yapılan tasarımları büyük ölçüde etkilediğinden, en çok dikkat edilen ve karar vermekte zorlanılan konular arasındadır.

Turkuaz her türlü mobilyayla kolay dizayn edildiğinden, en çok tercih edilen perde rengi olmuştur. Turkuaz rengi aynı zamanda stor perde türlerinde de yoğun olarak tercih edilir.

Hem kombin bakımından kolay olan hem de trend bir renk olan turkuaz perdeler istediğiniz modelde kullanabilirsiniz. Ancak mobilyalarınızda pudra, kahverengi, beyaz ve benzeri renkleri kullanmanız perdelerinizi ön plana çıkartmanız açısından oldukça önemlidir.

Tek Renkli Mi Desenli Mi?

Turkuaz renkli perdelerinizi tercih ederken desenli ya da tek renkli alternatifleri mobilyalarına göre belirlemeniz gereklidir.

Örneğin desenli ve karışık renkli koltuk takımlarınız varsa, desenli perde tercih ederseniz çok karmaşık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Bunun yerine tek renkten oluşan turkuaz renkli stor ya da fon perde kullanmanız tavsiye edilir. Ancak tam tersi olarak düz ve sade mobilyalarınız mevcutsa, turkuaz tonlarından oluşan desenli bir perde kullanabilirsiniz.

Böylelikle odanızın vurgusunu arttırabilir ve farklı bir konsept elde edebilirsiniz. Ayrıca turkuaz renginin aydınlatıcı ve sakinleştirici etkisinden de faydalanarak, evinizde ferahlığı sağlayabilirsiniz.

Ayrıca salonların dışında genç odalarında kullanmayı planlıyorsanız, düz fon perdelerde bazı farklılıklar yaratabilirsiniz.

Mesela değişik ve zevkinize göre armalar satın alarak, perdelerinize yapıştırabilir ya da dikebilirsiniz. Hem diğerlerinden farklı tasarımlar oluşturabilir hem de yepyeni bir trend yaratabilirsiniz.

Perde kumaşı da rengi kadar önemli olup, mobilyalarınıza uygun olan kumaş seçeneğini tercih etmeniz önerilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.