Netteki Blog

Travazol Krem Nedir, Ne İçin Kullanılır?

28.02.2023
1.739
Travazol Krem Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Travazol Krem, çoğunlukla ciltte karşılaşılan egzama ya da mantar gibi rahatsızlıkları gidermek amacıyla kullanılan bir krem olarak sunulmaktadır. Son zamanlarda giderek daha popüler bir hale gelen krem hakkında birçok kişinin aklına takılan sorular bulunmakta. Bunların başında; travazol krem nedir, travazol krem ne işe yarar ve travazol krem fiyatı gibi temel sorular gelmektedir.

Sizler için hazırladığımız bu rehberde; travazol krem hakkında merak edilen tüm sorulara yanıt vermeye çalışacak, kullanan kişilerin yorumlarını paylaşacağız.

Travazol Krem Nedir?

Travazol Krem; egzama, kızarıklık, kaşıntı ve ağrılı iltihap gibi durumlarla karşılaşılması halinde kullanılmak üzere üretilmiş, bir tür medikal kremdir diyebiliriz. Yalnızca eczanelerde bulunan bu krem, cildinizde oluşan mantar ve bakterilerden kaynaklanan rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

Yalnızca doktor tavsiyesi ile kullanılması gereken bu kremin içerisinde bulunan bazı maddeler alerjisi olan kişilerde rahatsızlığı geçirmekten ziyade daha kötü bir hale sürükleyebilmektedir.

Travazol Krem Ne İşe Yarar?

Travazol Krem, insan cildinde oluşan mantar ve bakteri kaynaklı birçok rahatsızlığın tedavisi amacıyla kullanılır. Virüse dayalı oluşan uçuk gibi deri hastalıklarında kullanılması herhangi bir olumlu sonuç doğurmaz. Özellikle çocuklarda küçük yaşta görülen suçiçeği ve kızamık gibi bazı hastalıkların tedavisi amacıyla kesinlikle kullanılmaz.

Pişik Tedavisinde Kullanılır

Gerek bebeklerde gerekse yetişkinlerde karşılaşılan pişik rahatsızlığının tedavisinde kullanılır. Uygulandığı bölgede oluşan pişik rahatsızlığı kısa sürede giderilir. Fakat pişik tedavisi amacıyla uygulanırken dikkat edilmesi gereken bir şey vardır. Krem ile tedavi uygulanan bölgenin hava alıyor olması çok önemlidir. Ayrıca krem sürülmesinin ardından temiz kıyafetler giyilmesi çok önemlidir.

Bunlara dikkat ederek uygulanması halinde pişik rahatsızlığı olan bölgelerde kısa sürede etki gösterecek ve iyileştirecektir. Bebeklerde kullanmak için tereddüt eden anne ve babalar bu detaylara dikkat ederek güvenle kullanabilir.

Genital Bölgede Karşılaşılan Kaşıntılar İçin Kullanılır

Özellikle birçok bayanın karşı karşıya kaldığı vajina kaşıntısında tedavi amaçlı kullanılır. Bu konuyla ilgili sıkça karşılaşılan sorulardan birisi şudur; Travazol krem vajina içine sürülür mü?

Vajina bölgesinde yaşanan kaşıntı ve mantar rahatsızlıklarına karşı doktorların sıkça tercih ettiği bir tedavi yöntemidir. Düzenli olarak gün içerisinde maksimum 2 nohut büyüklüğünde olacak şekilde vajinaya sürülmesi halinde rahatsızlığınızı kısa sürede giderecektir. Ayrıca genital bölgede meydana gelen pişik, bakteri ve mantarlara karşı da oldukça etkilidir.

Cilt Lekeleri Tedavisi

Etken maddeleri sebebiyle cildinizi besleme ve yenileme özelliği bulunan Travazol Krem, cildinizde oluşan lekelerin giderilmesi içinde kullanılabilir. Fakat, bu tarz bir kullanım öncesinde doktorunuza danışmalı ve onun reçete yazması halinde uygulamalısınız.

Ayak Mantarı Tedavisi

Ayağınızda çeşitli hijyen problemleri nedeniyle mantar oluşumu görülebilmektedir. Mantar zaman içerisinde kaşıntı başta olmak üzere birçok rahatsızlığı beraberinde getirir. Bunun tedavisi için öncelikle ayağınızın hijyenine çok daha fazla dikkat etmeli ve gün içerisinde 2 defa Travazol Kremi uygulamalısınız. Kısa sürede mantar oluşumunu önleyerek, ayak kokusu ve kaşıntı gibi bazı sorunların giderilmesinde etkili olacaktır.

İltihaplı Sivilce Tedavisi

Normal bir sivilceye göre oldukça büyük ve içi iltihap dolu sivilcelerin kurumasını sağlayarak, ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Yüzünüzde sık sık bu tarz sivilceler ile karşılaşıyorsanız düzenli bir şekilde bu kremi kullanırsanız oldukça fazla faydasını görebilirsiniz.

Egzama Tedavisi

Egzama tedavisinde kullanabileceğiniz bu kremin kanıtlanmış birçok test sonucu bulunmaktadır. Doktorunuza danışarak tedavi sürecinizde daha etkili bir yol izleyebilirsiniz. Alternatif olarak aile hekiminize danışabilir, bu kremden yazmasını rica ederek onun da uygun görmesi halinde gün içerisinde 2 kere uygulayarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Travazol Krem Etken Maddeleri

Travazol Kremin içerisindeki temel etken maddeleri; İzokonazol Nitrat ve Diflukortolon Valerat ‘tır. Bu temel etken maddelerinin yanı sıra; Likit Parafin, Polisorbat, Vazelin, Alkol, Stearat ve Distile Su ‘da içerisinde yer alan etken maddelerindendir.

İçerisinde barındırdığı bu etken maddeler sayesinde oldukça etkili ve güçlü bir formüle sahip olmuştur. Bu maddelerden herhangi birisine alerjiniz bulunuyorsa kesinlikle kullanmamalısınız. Alerji oluşması dahilinde mevcut rahatsızlığınızda azalma beklenirken farklı ve daha ağır sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Travazol Krem Fiyat

Travazol Krem, Bilim İlaç Sanayi firması tarafından piyasaya sürülen, etkili ve güçlü bir formüle sahip kremdir. Standart üretimi İtalya’da gerçekleştirilen ürün yalnızca doktorunuz tarafından reçete edilmesi halinde eczanelerden temin edilebilmektedir.

Travazol Krem Fiyat ise 24,70 ₺ ‘dır.

Travazol Krem Nasıl Kullanılır?

Travazol Krem, ürünü kullanmanız için size reçete eden hekim tarafından belirtilen kullanım şekliyle uygulanmalıdır. Bunun yanı sıra standart kullanım şekli ise şöyledir; krem uygulanacak bölge güzelce temizlenir, daha sonrasında çok ince olmak şartıyla parmağınızın ucuyla hafif bir şekilde krem tedavi uygulanacak bölgeye sürülür.

Krem uygulanan bölge kesinlikle kapatılmamalı ve hava almalıdır. Gün içerisinde toplamda 2 defa uygulanmalı ve etkili bir sonuç alınabilmesi için düzenli olarak uygulanmaya devam edilmelidir.

Travazol Krem ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

  1. İçeriğinde yer alan “Etken Maddeler” dikkatli bir şekilde incelenmeli, herhangi birisine karşı alerjiniz bulunuyorsa kesinlikle kullanılmamalıdır.
  2. Hamile veya Emziren bayanlar öncelikle hekim & doktora danışmalı ve doktor tarafından uygun görülürse kullanmalıdır.
  3. İlacı kullanmaya başlamanız ardından herhangi bir olumsuz sonuç ile karşılaşırsanız en kısa zamanda doktora gitmelisiniz.
  4. Bu ürün kullanımı sırasında sert kimyasal olarak geçen şampuan, sabun, saç boyası, alkollü cilt ürünleri vb. kullanımına ara verin.
  5. Gözünüze değdirmeden kullanın, yanlışlıkla temas edilmesi halinde bolca ılık su ile durulayın.
  6. Kremin uygulandığı bölgeyi kapatmayın, hava almasına izin verin.
  7. Kremin uygulanacağı bölge kıyafet ile kapanacak ise bol seçimler yapın ve hava almasına izin verin.
  8. Vücudunuzda kızarıklık, kaşıntı, iltihap, mantar ve bakterilerin yayılmasını önleyen etkili bir kremdir.
  9. Uçuk ve suçiçeği gibi virüslerden kaynaklanan rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaz.

Travazol Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Travazol Krem kullanımı sırasında herhangi bir alerjiniz bulunmuyorsa bu yan etkilerin ortaya çıkması oldukça düşük bir ihtimal olsa da bilinmesi gereken, önemli bir detaydır. Olası bir sorun halinde doğrudan doktorunuza ulaşarak durumu iletmelisiniz. Yaygın görülmeyen, çok nadir rastlanan yan etkiler şunlardır;

  1. Karın ağrısı ve nefes darlığı (nefes almakta zorlanma),
  2. Kurdeşen (ürtiker) deride kabarma,
  3. Yüzde, dilde, dudakta ve boğazda şişlik.

Travazol Krem Kullanıcı Yorumları

  • Bu kremi kim buldu bilmiyorum ama ondan Allah razı olsun. Vücudumda meydana gelen tüm kızarıklık, pişik ve egzama sorunlarına inanılmaz bir etki gösterdi. Artık hep yanımda bulunduracağım bir krem.
  • Vajina kaşıntısı için kullandığım bir krem. Gerçekten inanılmaz bir rahatlama ve etki gösteriyor. Kaşıntı sorunumu kökten çözdü diyebilirim.
  • Egzama rahatsızlığım için kullanmıştım, oldukça etkili sonuçları var. Eğer sizde egzama sorunu yaşıyorsanız tavsiye ederim.
  • Eldeki ve ayaktaki kaşıntılara, egzamalara oldukça etki eden mucize krem. Egzamaları rahatlatır ama kesin çözüm getirdiğini pek göremedim.
  • Özellikle mantar ve pişik iyileştirici, birkaç gün içinde sonuç veren mucize krem. Yaz aylarında evde 3-5 tane fazladan olmasında fayda var.
  • Bepanthene veya Hametan ile dönüşümlü kullanıldığında daha iyi sonuç veren krem. Doktor tavsiyesi ile tabi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.