Netteki Blog

Topuklu Ayakkabı Giyerken Kısaca Dikkat Edilmesi Gerekenler

28.02.2023
269
Topuklu Ayakkabı Giyerken Kısaca Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bayanların dişiliğini ön plana çıkaran topuklu ayakkabılar kısa boylu kadınları daha uzun gösterirken dik durmalarını sağlayıp kendilerinden emin durmalarını da sağlamaktadır.

Ayrıca topuklu ayakkabı giyen bayanların vücut proporsiyonlarını da daha zarif görünmesini de sağlar. Bazı bayanlar için ise topuklu ayakkabı giymek işkence gibidir.

Bunun için topuklu ayakkabı satın alırken bayanların özellikle dikkat etmesi ve ayağına en uygun olan ayakkabıyı alması gerekmektedir.

ilk önce dolgu topuklu ayakkabı giymesi gerekmektedir. Dolgu topuk ayakkabıların giyimi daha rahat ve dengeyi sağlamaktadır.

Kilolu bayanların ise alçak topuklu ayakkabıları kullanmaları tavsiye edilmektedir. Ayrıca bel rahatsızlığı olan bayanlar için uzmanlar alçak topuklu ayakkabı giymelerini tavsiye etmektedir. Bayanların en çok tercih ettiği model ise platform topuklu ayakkabılardır.

Giyimi çok rahat olup ayakları da yormamalıdır. Bilekten bağcıklı ayakkabılarında kullanımı rahat olup ayak bileklerini tam kavramaktadır.

Stillettolar bu ayakkabılar ise sivri burunlu bir model olup özel gün ve gecelerde bayanların vazgeçilmezidir. Yürümesi oldukça zordur. Bu sebepten dolayı günlük kullanımı uygun değildir.

Özellikle kışın ayakkabı giyerken muhakkak çorap kullanılması gerekmektedir. Ayakkabı alırken özellikle ayakkabının rahatlığı çok önemlidir.

Bayanların özellikle ayakkabı alırken ayaklarına tam olan ayakkabıyı almaları gerekmektedir.

Küçük numara ayakkabı alırlarsa ayaklarını hem sıkacak hem de rahatsız edip acı verecektir.

Ayakkabıyı büyük numara alırlarsa ayakkabı ayaklarında çıkacaktır bu yüzde ayaklarına atam oturan ayakkabıları almaları tavsiye edilmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.