Netteki Blog

Telefondan Silinen Fotoğrafları Geri Getirme Programı Ve Yöntemi

28.02.2023
330
Telefondan Silinen Fotoğrafları Geri Getirme Programı Ve Yöntemi

Yeni çıkan telefon modellerini saymazsak çoğu telefon düşük depolama alanlarına sahiptir. SD kartlar ile bu alanlar belirli bir seviyeye kadar desteklenebilse de telefonun kendi uygulamaları, oyunlar, mesajlar, e-mailler, müzikler ve fotoğraflar hafızanın kısa bir sürede dolmasına neden olmaktadır.

Hafıza dolu uyarıları gelmeye başladığında bir yerlerden fedakarlık yapmamız gerekmektedir. O anda en kolay silinebilir dosyalar ise genelde fotoğraflar olmaktadır.

O an gözümüze gereksiz gibi görünen fotoğraflara daha sonra ihtiyaç duyabilirsiniz ya da yanlışlıkla önemli bir fotoğrafı silmiş olabilirsiniz. Bu durumu tersine çevirecek bazı yazılımları kullanarak fotoğraflarınızı kurtarma şansınız bulunuyor.

Bu tarz programlar bilgisayar üzerinden kontrol edilebilmektedir. USB kablo ile bilgisayara bağlanan telefonunuz taranarak kurtarılabilir verilere ulaşmaya çalışılır.

Android işletim sistemine sahip telefonlar için “Android Data Recovery” programı kullanılabilir. https://www.recovery-android.com/android-data-recovery.html sitesinden programı bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Programı indirdikten sonra, telefonunuzu “hata ayıklama modu”na alarak bilgisayara USB kablosu ile bağlayınız.

Bağlantı kurulduktan sonra program telefonunuzu görecektir. Karşınıza onaylamanız gereken birkaç ekran çıkacaktır.

Bu kısımları onayladıktan sonra telefonunuzun hafızası ve SD kart  taranmaya başlayacaktır. Tarama işlemi bittikten sonra programın bulduğu tüm verileri ekranda liste halinde göreceksiniz. Kurtarmak istediğiniz verileri seçerek ya da tümünü seçerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

Bu işlemler biraz uzun sürebileceği için programı çalıştırmadan önce telefonunuzun bataryasının %20’nin altında olmamasına dikkat etmelisiniz.

İşlemin herhangi bir nedenle yarıda kesilmesini önlemek için “hata ayıklama modu” nun açık olduğundan emin olun.

Bu yazılımlar genelde yabancı kaynaklı olduğu için temel İngilizce bilgisi gerekebilir. Görsel talimatları da takip ederek programları sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Programların hem ücretli hem de ücretsiz olanları mevcuttur. Telefonunuzun işletim sistemine özel kodlanmış programları tercih etmeniz önemlidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.