Netteki Blog

Telefonda ip adresi değiştirme

28.02.2023
295
Telefonda ip adresi değiştirme

Telefonda IP Adresi Nasıl Değiştirilir?

Günümüzde akıllı telefonlar her insanın günlük hayatta bir parçası haline gelmiştir. Bu konuda birçok kişi özellikle internete çok kolay bir şekilde girebilmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok kişi hayatında daha aktif bir şekilde akıllı telefonları kullanabilmektedir. Akıllı telefonların hayatımızda etkili bir rolü olmasıyla birlikte birçok kişi gün içerisinde müzik dinleyebiliyor ve mesajlaşabilmektedir. Ayrıca günümüzde internete giren kişi sayısı milyarlarla ölçümlenirken birçok kullanıcı kendi IP adresini bilmemektedir. Bu konuda herkes farklı bir telefon üzerinden internete giriş yaptığı için IP adresleri farklılık gösterir. Sizler mobil veriyi açtığınız anda bu konuda telefonunuza bir IP adresi atanmaktadır. Aynı şekilde bir modem vasıtasıyla internete girdiğiniz zaman modemin IP adresine bağlanmış olursunuz. Telefonunuzun IP adresini değiştirmek için sadece mobil veriyi açıp kapatmak sizin için yeterli olmayabilir. Bu konuda IP adresini değiştirebilmek için telefonunuzun ayarlar bölümüne girmeniz gerekmektedir. Telefonunuzun ayarlar bölümüne girdikten sonra mobil veri ayarlarına girmeniz gerekmektedir. Telefonunuzun IP adresini değiştirmek için şu adımları takip edebilirsiniz;

Adım adım ip adresi değiştirme

        • Öncelikle telefonunuzun ayarlar kısmına giriş yapınız.
        • Ayarlar kısmından hücresel ağlar bölümüne giriniz. Burada telefonunuzun hücresel ağlar kısmı mobil veri olarak gözükebilir.
        • Karşınıza çıkan ekranda tercih edilen ağ bölümünü seçin.
          Karşınızda çeşitli ağ türleri yer alacaktır. 2G- 3G – 4G ve 4.5G şeklinde seçenekler bulunacaktır. Bu seçenekler arasında 2G kısmını seçiniz. Bunun ardından 15 saniye sonra tekrar üst seviyeleri seçebilirsiniz.

      Bu işlemi uyguladıktan sonra bulunduğunuz bölge içerisindeki IP adresleri kısmından arınacaksınız. Daha farklı bölgelerde yer alan IP adreslerini kullanabileceksiniz. Özetle IP adresinizi değiştirmiş olacaksınız. Telefonunuzun IP adresini öğrenmek için çeşitli internet siteleri üzerinden IP sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Bu konuda hizmet veren birçok IP sorgulama sitesi bulunmaktadır. Kendi IP adresinizi bilgisayar üzerinden değiştirmek için bir ağa bağlanmanız gerekmektedir. Bu konuda IP değiştirme işlemleri genellikle modemin IP adresi üzerinden yapılmaktadır. Manuel olarak IP adresleri değiştirilebildiği gibi otomatik olarak IP adresleri modemlere atanabilmektedir. Bu konuda tercihiniz telefonlarsa yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

     

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.