Netteki Blog

Teknolojinin Zararları Maddeler Halinde

28.02.2023
290
Teknolojinin Zararları Maddeler Halinde

Teknoloji hayatımızın daha kolay ve daha pratik olmasında önemli katkılar sağlamaktadır. Bu kadar faydanın yanında bazı zararlarında beraberinde gelmesi kaçınılmazdır. Radyasyon faktörü toplumda en çok bilinen zararlı yönlerden biridir.

Teknoloji denildiğinde sadece elektronik eşyalar algılanmamalıdır. Bir kalemtıraş bile aslında teknoloji ürünüdür. Etrafımıza bu geniş açı ile bakmak zararları daha net şekilde görmemize yardımcı olur.

Hava kirliliğinin en büyük sorumluları şüphesiz fabrika bacalarından çıkan gazlardır. Bu bacalardan çıkan gazlar atmosferde birikerek dünyamıza gelen ışınların geri yansıtılmasına engel olmaktadır.

Dünyamızdan çıkamayan bu ışınlar ise küresel ısınma problemini oluşturuyor. Bir diğer önemli sorun ise bu gazlar atmosferde iken yağan yağmur suları da toksik özellik göstermektedir. Kirli sular toprağın da kirlenmesine neden olur.

Fabrika atıklarının denizlere bırakılması ile su ekosistemine büyük zararlar verilmektedir. Suda oluşacak en küçük zarar karadaki yaşamı da etkileyecektir.

Teknoloji ile beraber hayatımıza giren yabancı kavramlar güzel Türkçe’mizin yozlaşmasına neden olmaktadır.

Bilgisayar başında çok fazla zaman geçiren çocuklar giderek asosyal bir hayat tarzını benimsemeye başlıyor. İletişim konusunda ciddi problemler yaşıyorlar.

Bunların dışında bilgisayar başında çok fazla oturulduğu için bel ve boyun ağrıları, fıtık, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskleri artıyor.

Tarım için geliştirilen kimyasal ürünler yer altı sularına karışmakta ve bu sular denizlere dökülerek canlılar için olumsuz bir durum oluşturmaktadır.

Evlerdeki elektronik araçların yaydığı radyasyon kısa dönem içerisinde fark edilir sorunlara yol açmasa da uzun sürede büyük zararlar vermektedir.

Nükleer santrallerde oluşacak herhangi bir sorun ya da patlama, geri dönüşü yüzyılları bulacak büyük çaplı tahribatlara neden olur. Çernobil bu duruma verilecek en somut örneklerden biridir.

Teknolojinin üretimi makinelere bıraktırması ile küçük esnafların büyük bir bölümü iflas etmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.