Netteki Blog

Taze fasulye yanına ne yapılır hangi yemek iyi gider

28.02.2023
1.067
Taze fasulye yanına ne yapılır hangi yemek iyi gider

Taze fasulye yanına ne yapılır hangi yemek iyi gider

Taze fasulye ; yaz aylarının en çok yapılan ve en lezzetlidir.  Zeytinyağlı taze fasulye tadıyla hem mutfakları hem midemizi şenlendiriyor. Yapımı da oldukça pratiktir.Hem ekonomik hem lezzetli ve gösterişli olan taze fasulyenin yapımını da sizlerle paylaşacağız ve ” taze fasulyenin yanına ne gider ? ” sorusunun cevabını sizler için cevapladık.

1 – Olmazsa Olmaz Pilav

2 – Makarna

3 – Bulgur Pilavı

4 – Cacık

5 – Mercimek Çorbası

6 – Yayla Çorbası

7 – Kremalı Sebze Çorbası

8 – Kabak Tatlısı

Taze fasulye yemeği evlerde en sık yapılan yemeklerden birisidir. Eğer lezzet katmasını istiyorsanız sana önerimiz taze fasulyenin yanına pirinç pilavı yap harika olacaktır.

Taze fasulyenin yanına yapılabilecek en güzel yemeklerden ikisini söylüyoruz birincisi pirinç pilavı , diğeri ise bulgur pilavı oluyor.

Bunları zenginleştirmek için yanına salata veya isteğe göre de cacık yapabilirsiniz.

taze-fasulyenin-yanina-ne-pisirsem

taze fasulyenin yanına ne pişirsem

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir ?

Taze fasulyeyi kılçıklarından ayıklayıp yıkayıp kırdıktan sonra tencereye alın . Üzerine küp küp doğranmış kuru soğanı ve bol miktarda yine küp küp doğranmış mis gibi kokan yaz domateslerini ekleyin.  Zeytinyağı gezdirin ,damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın bir kere .Tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın arada bir karıştırın domatesler suyunu salıp biraz çekecek fasulyeler yumuşayınca yemeğinizin pişip pişmediğini kontrol edin. Siz başka işleriniz ile uğraşırken taze fasulye bir kenarda hem sağlıklı hem lezzetle pişmeye devam edecek. Ayrıca bu pişirme yöntemini kullandığınız zaman soğanı kavrulması vs. gibi işlemlerle uğraşmadan hem zamandan hem iş gücünüzden tasarruf etmiş olursunuz. Bir çok uzman da taze fasulyenin sağlıklı pişirmenin yönteminin bu olduğunu söylüyor.

Yapan yiyen ,deneyen herkese Afiyet olsun !

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.