Netteki Blog

su haftası ile ilgili yazı

28.02.2023
302
su haftası ile ilgili yazı

1993 yılında birleşmiş milletler tarafından 22 mart tarihi dünya su günü olarak kabul edilmeye başlandı. 22 mart tarihi ile başlayan ilk hafta da dünya su haftası olarak kabul edilmiştir.

İlk kez 1992 yılında birleşmiş milletler çevre ve kalkınma konferansında önerilen dünya su gününde asıl amaç dünya üzerindeki temiz su kaynaklarının nasıl kullanılması gerektiğini ve suyun daha bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizme amacı vardır.

Dünya su günü ile insanlara bu konuda çeşitli bilgiler televizyon radyo dergi internet gibi ortamlardan verilir.

Su kullanımı oldukça önemli bir konudur ve susuz bir yaşam düşünmek de imkansızdır. Bundan dolayı insanlar su ve su kaynaklarının da bir sınırının olduğunu bilmeli ve ona göre hareket etmelidirler.

İşte bu bağlamda dünya üzerindeki su sorununa dikkat çekmek amacı ile 22 mart tarihinden itibaren ilk haftada insanlara bilgilendirici yazılar ve reklamlar veriliyor.

Ülkemizde de bu soruna dikkat çekmek amacı ile gerekli önem verilmektedir. Hatta üç senede bir düzenlenen dünya su konseyi 2009 yılında ülkemizde yani Türk iyede düzenlenmiştir.

Bu konsey toplantısında son zamanlarda artan su krizini gidermek amacı ile sosyal ve ekonomik yönden çeşitli kalkınma planları da yapılmıştır.

Bu özel haftada yapılan etkinlikler ile bu sosyal ve ekonomik kalkınma planları yavaş yavaş halka da duyurularak gerekli bilinçlendirme sağlanmıştır.

Okullarda da dünya su günü kutlanıyor ve daha genç yaştan bireylere suyun doğru ve düzenli bir şekilde kullanılması öğretiliyor.

Bu sayede gelecekte insanları çok büyük seviyede tehdit edecek bir sorunun da önüne geçilmiş olacak. Bu konuda 22 mart gününe özel olarak bir çok makale ve kısa filmler görebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.