Netteki Blog

Stiletto tırnak , Stiletto tırnak nasıl yapılır ?

28.02.2023
1.259
Stiletto tırnak , Stiletto tırnak nasıl yapılır ?

Stiletto tırnak , Stiletto tırnak nasıl yapılır ?

Stiletto tırnak özellikle son dönemde aşırı popüler olan bir tırnak şeklidir. Nail art , ve tırnak butik alanları çoğaldıkça insanların tırnak olayına bambaşka bir boyut kazandırdığını söyleyebiliriz. Magazin ve sosyal medya fenomenlerinin de sürekli olarak değişik tırnak modelleri ve farklı tasarımları tırnaklarında denemesi oldukça ilgi çekti. Artık uygun fiyatlara sizde istediğiniz modeli ve farklı ojelerden oluşan renk karnavallarını deneyebilirsiniz. Genellikle son dönemlerde herkes tarafından stiletto tırnak şekli tercih edilmeye başladı.

Stiletto tırnak dışında ki tırnak törpü modellerini sayalım size ; Oval, basık, kare, yuvarlak ,badem . Bu tırnak modeli badem tırnağa benzer fakat stiletto tarzında tırnak uçları daha üçgen gibi sivri şekilde sonlanır. ” Badem Tırnak Yapımı Nasıldır? Badem Tırnak Evde Yapılışı ” yazımıza bakabilirsiniz.

Stiletto tırnak , Stiletto tırnak nasıl yapılır ?

Stiletto tırnak nasıl yapılır ?

Tırnaklarınız henüz kısaysa küt biçimde uzamalarına izin verin. İlk haftadan sonra kenarları törpü ile hafifçe ovalleştirin. Tırnaklarınızın yeterince uzadığını düşündüğünüz sonraki günlerde törpüleme operasyonunu her iki yandan yaparak sivri bir görünüm oluşturun. Törpü işinde iyi değilseniz ve eliniz de stiletto takma tırnağınız varsa, bunu şablon olarak kullanabilirsiniz. Tırnağınızın üzerine takma tırnağı koyup kalemle işaretleyin işaretli noktalara kadar törpülemeye devam edin.  Bu şekilde istediğiniz tırnaklara ulaşabilirsiniz.  Eğer protez tırnak ve ya takma tırnak kullanmaktan rahatsız olmuyorsanız bu yolu da seçebilirsiniz.

Stiletto tırnakların en büyük avantajı kısa ve kalın parmakları daha ince göstermek gibi büyülü bir tesiri olması. Parmaklarınızın kısa olduğunu davacıysanız ve bu stili uygulamak istiyorsanız o halde tırnaklarınızı azıcık uzatmanız gerekecek. Şayet , stiletto biçimini kısa tırnaklara vermek mümkün değil.

Stiletto tırnak nasıl yapılır ?

Hangi tırnak şekli size göre ?

Oval, basık, kare, yuvarlak ,badem ve stiletto gibi tırnak törpü modelleri vardır. Peki ” hangi tırnak şekli size göre ” işte bu sorunun cevabını kısaca sizlere maddeler halinde açıklıyoruz. Kendinizi ve tırnak yapınıza göre aşağıdaki kriterleri okuyarak karar verebilirsiniz. Bu arada şu notu mutlaka paylaşmalıyız ; Badem, stiletto ve balerin modelleri için uzun tırnaklara ihtiyaç varken, diğer iki şekil daha kısa tırnaklara uygulanabilir.

  1. Tırnaklarınız yeterince uzun değilse ve uzatmayı düşünmüyorsanız, küt ve oval kesim tırnakları seçim edin.
  2. Parmaklarınız kısaysa, daha uzun görünmeleri sağlamak için badem, stiletto ve balerin gibi uzun tırnak modellerini uygulayın.
  3. Parmaklarınız uzun ve inceyse o halde küt ve oval gibi daha kısa tırnaklara uygulanan modelleri seçim edin.
  4. Kare küt modeller her ne kadar uzun tırnaklara uygulanabilse de köşelerden acilen kırılabileceğinden en idealinin orta uzunluk olduğunu unutmayın.
  5. Şayet şu an bakmakta olduğunuz bir bebeğiniz varsa veya alıngan işlerle uğraşan biriyseniz, nesnelere hasar verebilecek stiletto gibi sivri tırnaklardan kaçının.
  6. Tırnak yatağınız genişse balerin tırnak modeli size göre değil demektir. Balerin tırnaklar, tırnak yatağı dar olanlarda en iyi neticeyi verir.
  7. French pedikür ve manikürün en çok küt kare tırnaklara yakıştığını usunuzda bulundurun.
  8. Duş sonrası nemli tırnaklara törpü ile biçim vermenin daha kolay olduğunu ancak kusur yapma tehlikeyi daha fazla olduğunu unutmayın.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.