Netteki Blog

Soğan Suyu Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi

28.02.2023
324
Soğan Suyu Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi

Kadınlar arasında en çok merak dilen cilt bakım konuları arasında soğan suyunun cilt üzerinde çıkmış olan lekelere olumlu bir katkısı olacağı mı yönündedir.

Uzmanlar tarafından da sıkça önerilen soğan suyu kürleri ile cildiniz üzerinde çıkacak bir çok lekeden kurtulabileceğiniz gibi sivilcelerinize de artık son verebilirsiniz.

Çeşitli cilt lekelerinin ve sivilcelerin tedavilerinde soğan suyu doğal bir ürün olarak kullanılıyor. Tüm bu cilt lekelerine olan olumlu sonuçlarından başka soğan suyu kadınlarda görülen adet düzensizliklerine ve halsizlik gibi durumlarda da olumlu etkiler yapar.

Soğan başlı başına toksin atıcı bir özelliğe sahiptir. Bundan dolayı da yüzünüzde ya da cildinizin her hangi bir yerinde çıkmış olan leke ile sivilcelere uygulanacak olan soğan suyu kürü bunları zaman içinde geçirecektir.

Cilt lekeleriniz için hazırlayacağınız soğan kürünü sadece uzun bir periyotta kullanmanız yeterli olacaktır. Bu soğan kürünü hazırlamak için tek ihtiyacınız olan bir adet soğandır.

İlk olarak soğanı sıkarak suyunu çıkarıyorsunuz. Ardından da ister pamuk yardımı ile isterseniz de kulak çöpü yardımı ile cildinizdeki sivilceli ya da lekeli olan bölgeye sürünüz. Sırtınızda yüzünüzde ya da omuz bölgenizde oluşan sivilceler için bu tarifi kesinlikle kullanmanız gerekir.

Soğan içinde bulunan aliin, propanthialoxid, aliicin içerikli uçucu yağ, C vitamini, pektin, insülin gibi mineraller ve vitaminler vücudunuzdaki metabolizma hareketlerine etki ederler.

Bunun üzerine de vücudunuzdaki hücre ve dokularda birikmiş bir vaziyette duran toksinleri etkileyerek onları vücut dışına atar.

Bu durum neticesinde de sivilceleriniz ve cildinizde ortaya çıkan lekelerin artık oluşmadığını fark edersiniz. Uzmanlar tarafından da sıkça önerilen soğan suyu cilt lekelerinin bir çok çeşidine iyi geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.