Netteki Blog

Siyah noktalardan doğal yollarla ve basit yöntemlerle kurtulma

28.02.2023
233
Siyah noktalardan doğal yollarla ve basit yöntemlerle kurtulma

Yağlı bir cilde sahip olan erkek veya kadınların en büyük problemleri arasında siyah nokta gelmektedir. Bu siyah nokta problemi gerçekten kişiyi çok rahatsız eder ve sırf bu yüzden dışarıya bile çıkmazlar. Peki siyah noktalardan nasıl kurtuluruz ve nelere dikkat etmeliyiz ? Şimdi ilk olarak arkadaşlar şunu bilelim sadece yağlı cildi olanlarda siyah nokta çıkmıyor cildi yağlı olmayanlarda da maalesef siyah nokta olmaktadır. Cildimize zarar vermeden siyah noktalardan nasıl kurtuluruz isterseniz bu yöntemlere sıra sıra bakalım. İlk uygulayacağımız yöntem karbonat sonra yeşil çay ve en son olarak da buhar banyosunu uygulayıp siyah noktalardan kurtulacağız.

Karbonat Yöntemi

Sivilce için en çok tercih edilen yöntemler arasında karbonat gelmektedir. Peki aynı şey siyah noktalar için de geçerli olur mu ? Evet kesinlikle olur çünkü karbonatın yapısında doğal bir peeling görevi bulunmaktadır. Yapımı çok basit iki çorba kaşığı karbonatı maden suyunda güzel bir şekilde macun haline gelesiye kadar devam edin ve sonra cildinize hafif masajlar yaparak uygulayın. Bu işlemi haftada 2 kere yapın ve kuruma bitince ılık su ile yıkayın.

Yeşil Çay Yöntemi

Yeşil çayın içerisinde antioksidan bulunur ve bu yüzden cildinizde bulunan yağları hemen arındırır. Siyah noktanın en büyük sebebi biliyorsunuz yağlı cilt tipidir ama sizler yeşil çay sayesinde bunlardan kurtulabilirsiniz. Yapımına bakacak olursak ilk olarak sabah demlemiş olduğunuz yeşil çayı soğutun ve sonra siyah noktanız nerde ise o bölgeye sürün tam olarak 15 dakika kadar bekletin sonra cildinizde kuruduğu zaman yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Sonra arkadaşlar kesinlikle nemlendirici kullanın.

siyah-noktalardan-dogal-yolla-kurtulma-gorsel

Buhar Banyosu Yöntemi

Özellikle kızların en çok kullandığı yöntemler arasında buhar yöntemi gelmektedir. Buhar banyosu sayesinde kapalı olan gözenekler açılır , kir yumuşar ve sonrasında siyah noktalar belirsiz bir hale gelerek ortadan kaybolur. Bu yöntemi yapmak için ise geniş bir kabın içerisine kaynar su koyup kaynatın. Sonra kaynar suyu yüzünüze uygulayın tabi başınızı havlu ile kapatmayı unutmayın. Bu yöntemi haftada 1 kere yapabilirsiniz emin olun çok iyi sonuçlar alacaksınız.

siyah-noktalardan-dogal-yolla-kurtulma-resim

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.