Netteki Blog

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?Doğal Öneriler

28.02.2023
241
Sivilce İzleri Nasıl Geçer?Doğal Öneriler

Sivilceler, hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen cilt kusurlarıdır. Üstelik sivilcelerin görülme yaşı da bulunmamaktadır. Her yaştaki insanda sivilce görülme olasılığı vardır. Sivilcelerin neden olduğu izleri geçirecek olan öneriler ile sizinleyiz.

Sivilce İzleri Neden Oluşur

Sivilce izlerinin oluşma nedenleri arasında birçok sebep bulunmaktadır. Sivilceleri sıkmak, patlatmak ve kaşımak gibi eylemler sivilce lekelerinin oluşmasına neden olmaktadır. Kanlı ve iltihaplı sivilcelerin cilt üzerinde leke bırakması da söz konusudur.

Lekeleri Gideren Bitkisel Ürünler

• Bal: Cilt kusurlarını gidermede oldukça etkili olan doğal ürünlerden bal, temiz cilde uygulandığında sivilce lekelerini gidermek için yeterli olabilmektedir.

Cilde nem kazandıran ve cilt üzerinde oluşan lekeleri giderme etkisi bulunan balı 10-15 dakika cildinizde bekletip daha sonra bol ılık su ile durulayabilirsiniz.

• Elma sirkesi: İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamaktadır. Cilde vitamin takviyesi yapan elma sirkesi, cildin kusurlarını gidermekte de oldukça etkilidir.

Elma sirkesini pamuk ile cildinize ve sivilce izleri bulunan bölgelere sürmeniz ve ardından masaj yapmanız gerekmektedir.

Küçük vuruşlar ile yaptığınız hafif bir masajdan sonra elma sirkesini 10-15 dakika cildinizde bekletin. Aha sonra bol su ile durulayın.

• Limon: İçerisindeki C vitamini ve asitli yapısı sayesinde cilt rengini açma özelliği bulunan limon, sivilce lekelerinin görünümünü de azaltmaktadır.

Limon suyunu pamuk ile cildinize sürüp kuruduktan sonra bol su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.