Netteki Blog

Sivil Savunma Günü İle İlgili Yazı

28.02.2023
472
Sivil Savunma Günü İle İlgili Yazı

Okullarda da Kutlanan Sivil Savunma Haftasının Önemi
Düşman taarruzları ve afet olayları sonrasında halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılmakta olan her türlü silahsız koruyucu ve kurtarıcı şekilde alınmış olan önlem ve çabalara sivil savunma deniyor.

Ülkemizde işte bunun insanlara hatırlatılması ve bu konuda gerekli bilincin insanlar içinde sağlanması amacı ile 28 şubat günü sivil savunma günü olarak kabul edilir.

Hatta bu günden itibaren devam eden ilk hafta da sivil savunma haftası olarak geçmektedir.

Ülkemizde kutlanan bu özel gün sayesinde insanların başına gelebilecek olan doğal afetler konusunda çeşitli tedbirler verebilmek için etkinlikler yapılır. Yapılan tatbikatlar ile insanların bu tarz bir durumda neler yapılacakları anlatılmış olur.

Sivil savunma konusunda halkın yapabileceği her türlü çalışmalar bu hafta kapsamında çeşitli konferanslar ve etkinlikler kapsamında anlatılır.

Bu sayede halk da daha kolay bir şekilde bilinçlendirilmiş olur. Ülkemizde ilk okul senelerinden itibaren asla atlanmayan bu sivil savunma haftasında öğrencilerden çeşitli kompozisyonlar ve şiirler istenir. Bu sayede daha o yaşlarda bireylere bu konuda hakkında bir bilinç verilmiş olur.

Sivil Savunma Haftasına Özel Bir Şiir

Ülkemizde 28 şubat günü kutlanmakta olan sivil savunma günü ve haftasına özel şiirler de yazılmıştır. İsterseniz bu konuda sizlere bir öğrenci tarafından yazılan bir şiir örneği verelim.

Sivil Savunma

Harbin olumsuzluğu,

Cephelerde kalmıyor.

Siviller bile artık,

Korkunç zarar görüyor.

Saldırıdan korunmak,

Yeterli önlem almak,

Bulunmak ilkyardımda,

Şart sivil savunmada.

Tüm askerler cephede,

Kararlı savaşırken.

Sivil savunma ile,

Destekle cepheyi de.

Yurdun savunmasına,

Olumludur katkıları.

Sivil savunmacılar,

Kurtarmaktadır canları.

Askere ve kendine,

Yardımcı olmak için.

Sivil savunmacı ol,

Hizmetinde ol milletin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.