Netteki Blog

Şişe içinde gemi nasıl yapılır? Çeşitli Örnekler

28.02.2023
1.814
Şişe içinde gemi nasıl yapılır? Çeşitli Örnekler

Hediyelik eşya olarak oldukça sık rastladığımız şişelerin içine konulan gemileri sıkça görmüşüzdür. El emeği göz nuru olan cam şişelerin içine yapılan gemi maketleri mükemmel bir süs eşyası da olabilir.

Emeğinizin daha kalıcı olmasını istiyorsanız gemi maketi yapmakla işe başlayabilirsiniz. Oldukça zahmetli bir hobi olan bu iş vakit, emek, sabır, beceri ve malzeme isteyen bir iştir. Geminin şişe kırılmadan içersine yerleştirilmesi de oldukça zor ve zahmetlidir.

İlk olarak cam şişeler alınmalıdır. Geminin şişe içerisinde sabit ve düzgün bir şekilde durması için şişenin içerisine veya geminin tabanına macun ince bir tabaka halinde yerleştirilir.

Şişenin ağzından geçecek olan gemi maketi tek tek hazırlanmalıdır. Şişenin ağzından geçirilecek olan macunla sabitlenen gemi inşa edilmeye başlanır. Şişenin içerisinde sokulan özel çubuklar yardımıyla parçaların hepsi teker teker sokularak özenle yerleştirilir.

Başka bir yöntem ise komple hazırlanan geminin katlanarak şişe içerisinde bulunan macuna oturtulmasıdır.

Hazırlanmış olan gemi, maket olmasından ötürü şişenin ağzından geçecek şekilde nazik bir şekilde katlanır.

Katlanmış olan gemi maketi, şişenin içerisinde bulunan macun üzerine yavaşça yerleştirilir. Yerleştirilmiş olan gemiye bağlı olarak bulunan ince ve uzun aletler vardır.

Bu aletler yavaş ve dikkatli bir şekilde hareket ettirilerek katlanmış olan maket geminin tekrar normal haline gelmesi sağlanır.

Gemi normal haline döndükten sonra bu aletler gemiden ayrılır. böylelikle maket gemi şişenin içerisine oturtulmuş olur ve görünümü normale döndürülür.

Zahmet istediği kadar dikkat de isteyen bu işlemi öğretici videolar sayesinde daha iyi bir şekilde de yapabilirsiniz. Kendi malzemelerinizden kendi geminizi de yapabilirsiniz.

Maddi olarak olmasa da manevi değeri oldukça yüksek bir süs eşyası olan bu gemi, şişe içerisinde kırılmadan ömür boyu saklanacak bir sanat eseri olabilir.

VİDEOLU ANLATIM ( ŞİŞE İÇİNDE GEMİ)


ÖRNEKLER…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.