Netteki Blog

Sigaranın Kalbe Zararları Nelerdir ?

28.02.2023
456
Sigaranın Kalbe Zararları Nelerdir ?

Sigaranın Kalbe Zararları Nelerdir ?

Sigara vb. gibi tütün ürünleri içeriğinde yer alan zararlı maddeler nedeniyle kalp ve damar sağlığını oldukça olumsuz etkilemektedirler. Aynı zamanda kanın akışkanlığının bozulması ve de pıhtılaşmanın artmasına sebebiyet veren türün ürünlerinin, ilerleyen süreçte damar tıkanıklıkları gibi ölümcül sonuçlar ortaya çıkarabilecek etkileri de söz konusudur. Peki sigaranın kalbe zararları nelerdir? Sigara kullanımı kalbi nasıl etkiler? Günde en fazla kaç sigara içilmeli? İşte detaylar…

Kalp, insan vücuduna kan pompalayan bir organdır. Bunu yaparken de etrafını çevrelemiş olan koroner adı verilen damarları kullanır. Kalbin sağlıklı bir şekilde çalışması için de damarların sağlıklı olması gerekir. Öyle ki günümüzde kalp ve de damar rahatsızlıklarından en çok karşılaşılan ve de insanların yaşamını kaybetmesine neden olan tür koroner rahatsızlıklardır. Sigara tüketimi, koroner kalp rahatsızlıklarının görülme riskini artırır. Aynı zamanda damar sertliği ve kötü kolesterol de yine sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar arasında yerini almaktadır.

Sigaranın Kalbe Zararları Nelerdir ?

Sigara Bıraktırma İlaçları

Sigara içeriğindeki nikotin adı verilen madde nedeniyle bağımlılık yapar. Bu nedenle uzun yıllar boyunca sigara tüketmiş olan kişilerin, nikotin bağımlılığından kurtulmaları için destek almaları gerekmektedir. Sigarayı bırakmak isteyenler için en sağlıklı ve en doğru yöntem ALO 171 Sigara Bıraktırma Hattı’nı arayarak sağlık personellerinden destek almak olacaktır. Bu kapsamda gerekli görüldüğü takdirde kişilere sigara bıraktırma ilaçları kullanımı da önerilebilmektedir. Ancak ilaç kullanımının tamamen doktor kontrolünde olması daha sağlıklı olacaktır.

Sigara Bıraktırma Sakızı Kullananlar ve de Etkileri

Nikotin bağımlılığı çok yüksek seviyede olan kişilerin sigara bıraktırma sakızları ile sonuç olması ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Fakat iradesi güçlü kişiler de sigara bıraktırma sakızlarının işe yaradığı da görülmüştür. Peki sigara bıraktırma sakızı nedir ve nasıl kullanılır?

Sigaranın Kalbe Zararları Nelerdir ?

Sigara bıraktırma sakızı içerisinde az miktarda nikotin barındıran ve de kişilerin günlük nikotin ihtiyacını gidermesine destek olan bir üründür. Kriz anları için iyi bir çözüm üreticidir. Ancak sigarayı bırakmak için kişilerin kendi isteğinin yanı sıra ciddi oranda kararlı olmaları da şarttır. Bu nedenle sağlık kuruluşlarından alınacak olan destekle, ürün kullanımı sağlamak daha sağlıklı olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.