Netteki Blog

SFS Ne Demek, Nasıl Yapılır?

28.02.2023
1.542
SFS Ne Demek, Nasıl Yapılır?

SFS Ne Demek , Nasıl Yapılır ? Karşılıklı Sfs nasıl yapılır konusunu anlatacağız.Günlük hayatımızın önemli bir bölümünü ayırdığımız sosyal medya platformlarını giderek daha çok benimsiyor ve kullanmaya başlıyoruz. Başta instagram olmak üzere facebook ve Twitter gibi platformlar gün içerisinde sevdiğimiz, tanıdığımız insanlar ve takip etmek istediğimiz kişilerin paylaşımlarını inceleyerek günlük hayatlarına uzaktan da olsa dahil olma imkânı tanıyor. Sosyal medya platformlarıyla birlikte her geçen gün hayatımıza yeni kelimeler ve kavramlar dahil oluyor. Bunlardan birisi de SFS. Peki ama sfs ne demek? Instagram SFS ne demek? Nasıl yapılır? Tüm bu sorularınıza cevap vereceğini umduğumuz bu yazımızı özenle hazırlayarak sizlere sunduk.

SFS tam olarak ne anlama geliyor ve SFS yapmak ile ilgili merak ettiğiniz birçok konuya sosyal medya uzmanlarımız aracılığıyla yanıt veriyoruz. Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarının başında gelen instagram aracılığıyla hayatımıza girmeyi başaran bu yeni kavramı öğrenmek istiyorsanız daha fazla oyalanmadan detaylara geçelim.

sfs ne demek

Instagram SFS Ne Demek?

Instagram üzerinde takipçi sayısını artırmak isteyen kişilerin tercih ettiği birçok alternatif yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden birisi ise son günlerde popüler olmuş ve SFS olarak adlandırılan bir yöntem. SFS yönteminin kullanım alanı her geçen gün daha da genişliyor ve daha fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Bu yöntemin bu denli hızlı yaygınlaşmasının arkasında ise oldukça hızlı bir şekilde dönüş alınabilmesi yatıyor. Peki ama Instagram sfs ne demek tam olarak anlayamadım dediğinizi duyar gibiyiz.

SFS kavramı İngilizce anlamının baş harflerinden oluşturulmuştur. İngilizce karşılığı “Shoutout For Shoutout” yani “Karşılıklı Profil Paylaşımı” olarak Türkçeye çevirebiliriz. Son dönemlerde bazı kullanıcılar tarafından keşfedilen bu yöntem giderek daha popüler bir hale gelmeye başladı. Bu yöntemin popülerleşmesi giderek daha yüksek performans vermesini sağlıyor. Bu kadar hızlı yaygınlaşmasının arkasında da tam olarak bu neden yatıyor.

Farklı bir profil ile karşılıklı olarak birbirinizin profil sayfalarınızı paylaşmanıza günümüzde SFS ismi verilmektedir. Siz daha öncesinden bir profil sayfası ile anlaşarak onun profil sayfasını paylaşmanız ya da daha öncesinden bir görüşme ve anlaşma olmamasına rağmen farklı bir profili paylaşarak SFS etiketini kullanmanız tam olarak bu durumu ifade etmektedir. Yani kısaca instagram sfs ne demek sorusunu bu şekilde açıklayabiliriz. Ayrıca sfs yönteminin neden tercih edildiğini, avantajlarının neler olduğunu şu birkaç maddeyle özetleyebiliriz;

  • Karşılıklı olarak her iki profil sayfasının takipçi sayılarında artış,
  • Bir işletme profili ise ilgili işletme hesabının büyümesi,
  • Bireysel profillerde takipçi, beğeni ve yorum sayısında artış.

sfs ne demek nasıl yapılır

SFS Ne Demek Nasıl Yapılır?

Tamam yazımızın bu bölümüne kadar geldiğinize göre muhtemelen sfs ne demek anladım ama halen aklıma takılan bazı noktalar var diyorsun. SFS ne demek nasıl yapılır başlığı altında bu yöntemi en doğru ve etkili bir şekilde nasıl uygulayabileceğinizden bahsedeceğiz.

Öncelikle, SFS yöntemini kullanarak takipçi sayınızı artırmak istiyorsanız sizinle eşdeğer yani eşit veya yakın sayıda takipçisi bulunan bir profil bularak mesaj gönderin. Mesaj içeriğinizde onunla karşılıklı olarak profillerinizi paylaşmak istediğinizi belirtin. Eğer bu profil karşılıklı paylaşımı kabul ederse gerçek ve aktif takipçi sayınızda artış sağlayabilirsiniz. Mevcut takipçi sayınız ne kadar artarsa diğer sayfalar sizinle SFS yapmaya o kadar yatkın olacaktır. Bunun yanı sıra daha önceden mesaj ile anlaşma sağlamadan bir profil & sayfa ile SFS yapmak istiyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz;

  • SFS yapmak istediğiniz sayfanın bir ekran görüntüsünü alarak kendi hikayenizde paylaşarak (onu etiketlemeyi unutmayın) kendi takipçilerinizi o sayfadan haberdar edin. Bu arada paylaşımın bir köşesine #sfs etiketi girmeyi unutmayın.
  • SFS nasıl yapılır, sorusunun cevabı için ilk madde yeterli olsa da şu uyarıları da eklemek istiyoruz. Seçeceğiniz profil ve sayfalar mevcut takipçi sayınıza yakın büyüklükte olması bu talebinizin kabul edilme ihtimalini artıracaktır.
  • İçerik ve hedef kitleniz benzer olması halinde bu yöntem daha etkili olacak, geri dönüşler artacaktır.
  • Bu yöntemi kullanarak takipçi sayınızı artırmak tamamen instagram kurallarına uygun bir durumdur, profiliniz için bir risk oluşturmaz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.