Netteki Blog

Sedef Hastalığına İyi Gelen Doğal Çözümler

28.02.2023
305
Sedef Hastalığına İyi Gelen Doğal Çözümler

Sedef hastalığı, düzenli bir beslenmeyi ve organik besinler almayı gerektirir. Bunun dışında bu hastalığı yaşayan kişiler, hastalığın seyrini hafifletecek olan kürleri kullanmalıdır.

Bu kürleri deri üzerinden uygulamak, yeterli olmaz. Hazırlanan bitki çayları ve şifalı otlarla, metabolizma içeriden de desteklemelidir.

Sedef hastalığı, karaciğer fonksiyonlarının bozulması ile ilgili bir hastalıktır. Bu hastalık için karaciğeri güçlendiren kürler, başarılı sonuç yaratmaktadır.

Enginar, karaciğer dostu bir yiyecektir. Enginarı yemek olarak yemenin dışında, enginar yapraklarından hazırlanacak olan çay, her gün düzenli olarak tüketilmelidir.

Buna göre bir tutam kurutulmuş enginar yaprağını, bir büyük su bardağı kadar suya koyarak, beş dakika kadar kaynatmak lazımdır. Bu çay, sıcakken içilmelidir. Limon ve balla tatlandırılabilir.

Organik elma sirkesi, sedef hastalığı için başka bir alternatiftir. Her sabah aç karnına bir çorba kaşığı elma sirkesi içilebilir.

Midenizi rahatsız edeceğini düşünüyorsanız, sirkeyi yarım bardak ılık suya karıştırarak içmelisiniz. Ayrıca sirke, sedefli bölgelerin direk olarak üzerine sürülebilir.

Sedef hastalığı için arı sütü ve polen gibi maddeler de etkilidir. Bunları zerdeçal ve balla karıştırarak, her sabah aç karnına, bir çorba kaşığı kadar alabilirsiniz.

 Sedefe İyi Gelen Bitki Yağları

Aloe Vera vücuttaki sedefli bölgelerin üzerine sürüldüğünde, şaşırtıcı bir etki yapmaktadır. Bunun için aktarlarda satılan aloe vera özünü kullanmalısınız. Bu madde, jel kıvamındadır.

Günde iki kez sedefli bölgelere uygulandığında, pul pul dökülen deride büyük oranda iyileşme görülür. Sedef için dışarıdan uygulanacak bir diğer bitkisel ürün de ardıç katranıdır.

Ardıç katranını direk olarak sedefli deriye sürebilirsiniz. Ardıç katranı, saçlı derideki sedef kabuklarına da iyi gelmektedir. Ardıç katranını sürerek en az bir saat bekleyip, daha sonra kükürtlü sabunla yıkamak faydalı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.