Netteki Blog

Sarı Kantaron Çayının Yan Etkileri ve Zararları

28.02.2023
284
Sarı Kantaron Çayının Yan Etkileri ve Zararları

Sarı kantaron çayının yan etkileri
1. Işığa karşı özellikle açık tenli insanlarda hassasiyet oluşturabilir. Bu hassasiyet sadece güneş ışıklarına değil solaryum gibi ultraviyole ışıklara karşı da oluşabilir. Bu bakımdan açık tenli insanların sarı kantaron çayını test ederek kullanmalarında fayda vardır.

2. Tedavi görmekte olan kanser hastaları sarı kantaron bitkisinin çayını veya diğer yan ürünlerini kullanmamalıdır.

3. Alerjik bünyelerde alerjinin artmasına neden olabilir.

4. Sindirim sorunlarına yol açabilir.

5. Halsizlik ve uyku hali oluşturabilir. Bu bakımdan mesleği dikkat gerektiren şoför, doktor, polis gibi kimselerin bu çayı mesai saatlerinin dışında kullanmaları tavsiye edilir.

6. Sarı kantaron çayı düzenli ilaç kullanan insanlarca tüketime uygun değildir. Özellikle kan inceltme özelliği olan tansiyon ilaçları gibi reçeteler ile alınmamalıdır.

7. Bunların dışında sarı kantaron çayının belli bir yan etkisi henüz saptanmamakla birlikte küçük çocuklar ve orta yaşın üzerinde olan insanlar bitki çaylarını doktor kontrolünde tüketmelidir.

Sarı kantaron çayının zararları

1. Hamilelik döneminde bitkisel de olsa doktor gözetiminde olmadan hiç bir karışım kullanılmamalıdır. Emziren anneler sarı kantaron çayını fazla tüketirler ise bebekte halsizlik ve aşırı uyku hali görülebilir.

2. Şizofreni hastalarıyla depresyona meyilli kişilerde bu durum artabilir.

3. Kemoterapi gören hastalar için sarı kantaron çayı zararlıdır.

4. Siroz hastalığı olanların da sarı kantaron bitkisinden uzak durmaları gerekir çünkü fazla kullanımda kanama oluşabilir.

5. Alzheimer hastaları kullanmamalıdır.

6. Doz aşımı tüm ilaçlar ve bitki çayları için geçerlidir. Bir gün içerisinde tüketilebilinecek oran ve çayın en fazla kaç gün kullanılabileceği kişiden kişiye değişmekle birlikte günde en fazla 1 fincan ve 1 haftadan daha uzun süre kullanılmaması tavsiye edilir. Ara verdikten bir süre sonra tekrar tüketilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.