Netteki Blog

Salon Tül Perde Modelleri İle Evinize Hoş Bir Hava Katın

28.02.2023
275
Salon Tül Perde Modelleri İle Evinize Hoş Bir Hava Katın

Ev dekorasyon alanlarımız içerisinde en çok titizlenilen alanlardan biri salonlarımızdır. Hayatımızın büyük kısmının geçtiği alanlar olan salonlar kendimizi rahat ve ait hissedeceğimiz şekilde dekore edilmelidir.

Tüller, fon perdeler dekorasyonun en önemli parçaları arsandadır ve en çok kafa karışıklığı yaşanan kısım da tül perde seçimi kısmıdır.

Yazımız içerisinde sizlere çeşitli tarzlara uygun farklı tül perde modelleri ile ilgili örnekler sunarak karışıklığı bir parça engellemeye çalışacağız.

Ağır ve Şık Salonlar İsteyenlere: Varaklı Fon ve Desenli Tüller

Stor perdelerde ve fonlarda son zamanlarda kullanılmaya başlanılan varaklı kenarlıklar, klasik şıklıktan hoşlanan ancak yenilik de isteyenler için biçilmiş kaftan olabilir.

Dilerseniz düz varaklı bir model seçebileceğiniz gibi oymalı ve taşlı modeller de tercih edebilirsiniz. Tavsiyemiz, eğer oymalı taşlı varaklar tercih ederseniz tüllerinizin sade olmasına özen gösteriniz. Böylece hem fonlarınız hem de tülleriniz ayrı ayrı kendisini gösterecektir.

Spor ve Şık Modeller Arayanlar İçin: Yalnızca Kenarları Hareketlendirilmiş Düz Perdeler ve Tüller

Şık olmak için illa ki taşlar, varaklar, ağır klasik fonlar gerekli değil elbette. Kırık tonlarda, kendinden hafif desenli, düz bir tül modeli ve iki taraflı kanatlar şeklinde yerleştirilmiş perdeler salonunuza istediğiniz şıklığı katabilir.

Burada önemli olan, seçeceğiniz renklerin salonun genel havasına uygun olmasıdır. Perdenizin rengi ile koltuklarınızı aynı renk seçmek yerine birbirlerini tamamlayacak veya zıt renklerde seçebilirsiniz.

Puf, berjer veya kırlentleriniz çiçekli ise perde kenarlarınızı o renk ve desene uygun olarak seçebilirsiniz. Böyle yaparak uyumu küçük parçalarda sağlarken büyük parçalarda oluşacak tek tip boğuculuğun da önüne geçmiş olursunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.