Netteki Blog

Sağlıklı Bir Cilt İçin Ne Yemeli? İşte Karşınızda 10 Beslenme Önerisi

28.02.2023
232
Sağlıklı Bir Cilt İçin Ne Yemeli? İşte Karşınızda 10 Beslenme Önerisi

Sağlıklı bir cilt için doğru besinlerin seçimi yanı sıra doğru oranlarda tüketilmesi de önemlidir. Yüzeysel temizliklerden çok yediğiniz besinler cilt sağlığınız için çok daha etkilidir.

Protein Kaynağı Yumurta

Protein ve kalsiyum kaynağı olan yumurta içerisinde bulunan B12 vitamini sayesinde cildinizin canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ceviz

Bol omega3 içermesi ile cildin esnekliğini sağlaması ve kırışıklıkların önlenmesinde mucize bir besindir.

Havuç Tüketimi

Havucun içerisinde bol miktarda A vitamini bulunmaktadır. A vitamini sayesinde cilde gelebilecek ultraviyole ışınlarını uzaklaştırmaya yardımcıdır. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde de cilt kırışıklıklarını ortadan kaldırmaktadır.

Et Tüketimi

Haftada en az bir kez tüketmeniz içeriğindeki çinko ve demir sayesinde cilt sağlığınızı korumada etkili ve sağlıklı bir besindir.

Süt Tüketimi

İçerisinde barındırdığı bol miktarda çinko minerali sayesinde süt tüketimi cilt sağlığınız için önemlidir ve günde iki bardak tüketmeniz yeterli olacaktır.

Omega3 Kaynağı Balık

Cildin nemlenmesinde etkili olan omega3 yağ asidi balık içerisinde bol miktarda bulunur. Haftada en az iki kez tüketilmesi cildinizin kuruluktan kurtulmasını sağlayacaktır.

Meyve Tüketimi

Kan dolaşımına destek olan mor renkli meyveler tüketilerek cildinizin geç yaşlanmasını sağlayabilirsiniz.

Yoğurt ve Kefir Tüketimi

Probiyotik içerikli besinlerden yoğurt ve kefir tüketimi bağırsaklara fayda sağlaması yanı sıra cildinizi de canlı tutmaya ve onarmaya destek olur.

Zeytinyağı Tüketimi

Cildi nemlendirme konusunda etkili olan zeytinyağı tüketimi yaşlılık belirtilerini de ortadan kaldırmada etkilidir.

Su Tüketimi

Ne kadar tüketileceği kişiye göre değişmektedir. Ancak cildin nem dengesini sağlayan en önemli besinlerden bir tanesidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.