Netteki Blog

Saç Uzatan Tamamen Doğal olan Etkili Yöntemler

28.02.2023
325
Saç Uzatan Tamamen Doğal olan Etkili Yöntemler

Saçlarının uzamaması birçok kadın için de erkek için de sorun edilir hale gelebiliyor. Bunun için saçların uzamasına yardımcı olan yağlar ile ilgili araştırdığımız bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Saç uzatan yağlar

Hint yağı: E vitamini, proteinler ve saça oldukça faydası bulunan mineraller açısından oldukça zengin olması açısından ilk sırada yer almaktadır.

Hint yağının içerisinde bulunan “ricinoleic asit” saç derisi için oldukça faydalı olduğundan saç derisinde enfeksiyon oluşumunu engellemektedir.

Haftada 1 – 2 kez saç derisine masaj yapılarak uygulanabilir. Saçların kırılmasını engellemek amaçlı olarak da saç uçlarına uygulanabilir.

Uzun süre bekletilmesi en üst seviyede faydalanılmasını sağlar. Gece sürülüp sabah saçlar yıkanabilir fakat böyle bir imkân yok ise hint yağı sürüldükten sonra 1 – 2 saat bekletildikten sonra yıkanabilir.

Zeytinyağı: E vitamini açısından zengin ve antioksidan etkisi olan zeytinyağı da Hint yağı gibi haftada 1 – 2 kez yıkanmadan 1 – 2 saat öncesinde masaj yaparak uygulanabilir ve sonrasında yıkanabilir. Aynı zamanda saç uçlarına da sürülebilir.

Argan yağı: Saça derinlemesine nem sağlar ve saç derinin kurumasını önleyerek saç kopmasını ve dökülmesini engeller. Saçların uzaması için düzenli kullanımla iyi sonuç alınabilir.

Biberiye yağı: Birçok saç bakımı ürününde kullanılan bu yağı, 7 – 8 damla badem yağına 2 – 3 damla olarak ilave ederek karıştırıp haftada 2 kez saç derisine masaj yapılarak uygulanabilir.

Saç uzatan bitkiler

Papatya: Yıkama esnasında saçlar normal şampuanlandıktan sonra saç derisine papatyanın yağı ile masaj yapılarak durulanır. Saçın zarar görmesini önleyen bir yöntemdir.

Aloe Vera: 1 fincan Aloe Vera, yarım tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı limon suyu bir kapta iyice karıştırılır.

Hazırlanan karışım saçlara sürüldükten sonra yarım saat bekletilerek suyla durulanır. Bu maskesinin düzenli uygulanması canlı ve uzun saçlara sahip olunmasını sağlar.

Saç uzatan kremler

Dax Supergro saç uzatıcı özel bakım kremi: İçerisinde jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, çay özü, papatya özü, badem yağı, Aloe Vera, susam yağı gibi ürünleri içeren bu bakım kremi saçlar yıkanmadan yarım ya da 1 saat öncesinde az miktarda avuç içerisine alınarak saç derisine 10 dakika masaj şeklinde uygulanır. Haftada 2 kez rahatlıkla uygulanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.