Netteki Blog

resimli cuma mesajları ve yazıları

28.02.2023
277
resimli cuma mesajları ve yazıları

Kutsal ve Yüce kitabımız Kuran_ı Kerim’in Cum’a Suresi 9. ayetinde Allah_u Teâlâ; ” Ey İman edenler! Cuma günü namaza çağrıldığı (ezan okunduğu) zaman hemen Allah’ı anmaya(zikretmeye) koşun ve alışverişi bırakın.

Eğer ki bilmiş olsanız, elbette bu sizin için daha hayırlıdır.” buyurarak günlerden CUMA gününün hikmetini müjdelemiştir. Demek ki Cuma günü müminlerin bayramıdır.

Diğer İslami bayramlar gibi, Müslümanlar bu hayırlı günü ibadet ve yoksulları sevindirmek ile geçirdikleri gibi, birbirlerini de selamlarlar, birbirleri için cumanın hayrına Allah’tan istek ve dualarda bulunurlar.

Sevdiklerinize En Güzel Cuma Mesajları Ve Cuma Duaları

“İmanlı kalbimizi dolduran İslam aşkına, cuma günü okunan mübarek ezanlar hürmetine dualarınız kabul, Cuma’nız hayırlı olsun.”

“Yalnız ve muhtaç yüreklere nurların indiği, dudaklarımızdan dökülen duaların her birinin Rabbimize ulaştığı mübarek Cuma gününün bereketi ve rahmeti üzerinize olsun.”

“Allah’ım üzerine güneşi doğurduğun en mübarek gün olan Cuma’nın hem hatırına hem hayrına; kusurlarımızı affet, iyiliklerimizi, sevaplarımızı kabul et, işlediğimiz günahlarımızdan tövbe ettik sen de tövbemizi kabul et.

Evlatlarımızı, analarımızı, babalarımızı, akraba ve yakınlarımızın yollarını açık et, kötülerden ve şerden muhafaza et. Yüreklerimize ferahlık, işlerimizde rahatlık, nasibimizde bolluk ihsan et.

Mübarek cuma günü hatırına imanımızı tazele, amellerimizi ıslah et. Mübarek Cuma’nın hayrına sana sığındım Rabbim. Dualarımı kabul et. Amin.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.