Pug Bakımı ve Özellikleri

Pug Bakımı
Apartmanda beslenmeye uygun olan pug köpekler bahçeli evde de yaşayabilir ancak çok fazla sıcağa ve çok soğuğa karşı dayanıksız yapıları vardır.
Bahçede beslemek isteyenlerin köpeği sıcaktan ve soğuktan koruması gerekir. Kısa tüyleri olan Pugların bakımı oldukça kolaydır.
Düzenli olarak tüylerini taramak yeterlidir. Gerektiği zaman yıkanması yeterlidir. Banyo yapımı sonrasında çok iyi kurulanması ve üşütmemesi gerekiyor.
Mevsimsel olarak çok tüy döken yapıya sahip olduğu da bilinmelidir. Sahiplerinin ses tonuna duyarlıdırlar ve hata yaptıklarında cezalandırmaya gerek yoktur.
İlgiye ihtiyaçları vardır ve oyun oynamayı severler. Günlük yürüyüşe çıkarılması gerekir ve lider olduğunuzu anlaması için arkadan gelmesine dikkat etmek gerekir.
Daha sağlıklı olması için düzenli egzersiz yapılması gerekir. Hırıltılı ses çıkarmaları yorulduklarının işaretidir ve bu arada yürüyüşe ara verilmelidir. Yüzündeki kırışıkların da düzenli olarak temizlenmesi gerekir.
Pug Özellikleri
Herkesin gözünde küçük ama yüz ifadesi nedeniyle büyükmüş gibi görünürler. Kendini mutlu hisseden köpek sahibine sadıktır.
Oyun oynamayı çok severler ve yaramazlıklarıyla dikkat çekmek isterler. Özellikleri gereği bazıları heyecanlı bazıları daha sönük durabilir.
Bekçi köpeği olabilecek olan cins havlamayı pek sevmez ve gerekli gördüğünde havlar. Diğer hayvanlar ve köpeklerle iyi geçinirler. İlgiye muhtaçtır ve sahibini herkesten kıskanır.
Ortalama 12-15 yıl arası yaşayan ırkın aşılarının da tam olması gerekir. Isırma eğilimli olmalarına karşılık iyi huyludur. Düz bacaklı kısa ve güçlü köpeklerdir.
Daha çok bayanların tercih ettiği köpek cinsi hareketli ve birazda inatçıdır. Çok zeki köpek olmalarına rağmen eğitimden çabuk sıkılır.
Erkek köpeklerin boyu 30-36 cm, dişi köpeklerin 25-30 cmdir. Ağırlıkları erkek cinsinde 6-9 dişilerde 6-8 kg arasındadır. İnsan canlısı olan köpek eve alışana kadar küçük çocuklardan uzak tutulmalıdır.
Henüz yorum yapılmamış.