Netteki Blog

polisler haftası ile ilgili yazı

28.02.2023
278
polisler haftası ile ilgili yazı

10 nisan 1845 yılında kurulmuş olan polis teşkilatından dolayı 10 nisan günü ve onu bağlayan ilk hafta polis haftası olarak kabul edilir.

Bu hafta ülkemizde kutlanırken her türlü koşulda ülkesini ve insanlarını koruyan polislerin önemleri insanlar tarafından da yeniden anlaşılmış olur.

171 yıldır ülkemizde hizmet vererek sivil insanların şehir içinde emniyetini sağlayan polisler için özel olarak bu hafta onları sevdiğimizin kanıtı olarak etkinler düzenleriz.

Ülkenin dört bir yanında şehir içinde sivil insanların mutluluğu refahı ve güvenliği için çalışan polisler için bu özel hafta sayesinde onlara ne derece değer verdiğimizi anlamış oluruz.

Her sene içinde 10 nisan günü kutlanan polisler haftası sayesinde insanların polislere olan sevgisini kolay bir şekilde anlarlar.

Bunun yanında aynı zamanda polislerin ülkemiz içindeki önemi de insanlar arasında bir defa daha anlaşılmış olur.

Türkiye cumhuriyeti devletinin şehir sınırlar içinde yaşamakta olan insanları korumakla görevli olan polislerin önemi bu haftalarda düzenlenen özel etkinlikler ile sağlanılmış olur.

Aynı zamanda polis teşkilatının yapmış olduğu etkinlikler ile de bu özel gün güzel bir şekilde kutlanmış olur.

Günümüz teknoloji çağı olduğundan dolayı da internet üzerindeki bir çok sosyal medya platformunda da 10 nisandan sonraki hafta ele alınarak polisler haftası ile alakalı güzel kutlama mesajları yazılır.

Bu kutlama mesajları sayesinde insanların ülkemizde iç güvenliği sağlamak ile görevli olan polislere ne denli önem verdiği de bir defa daha anlaşılmış olur.

Ülkemizde yer alan okul ve eğitim kurumlarında da 10 nisan haftası polisler haftası olarak kutlanır ve bunun yanında özel panolar hazırlanır. Aynı zamanda bu panolara öğrencilerin yazdığı şiir ve kompozisyonlar konulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.