Netteki Blog

polis ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
250
polis ile ilgili kompozisyon

Özellikle Türkiye’de polisliğin her kolunda zorluklarla karşılaşılabilmesi ve her şehirde de belli başlı problemlerin ortaya çıkabilmesi son derece normaldir.

Gerekli görüldüğü taktirde gece, gerektiği taktirde de sabah saatlerinde durmaksızın çalışılması istenebiliyor.

Bunun yanı sıra en önemli işlemlerin ve şehrin genel durumunun kontrolünün de kişinin yapacaklarını etkileyebileceği bilinmelidir.

Her zaman için uygun işlemlerin yapılması, sakinliğin ve soğukkanlılığın korunması, bilincin yerinde olması gerekiyor.

Mantıklı hareket etmeyeceği anlaşılan veya çok sinirli olan kişilerin yapacağı en küçük hatalar nedeniyle operasyonlar başarısızlıkla sonuçlanabilir.

Bundan dolayı oldukça gerilen sinirlerin kontrol altında tutulabilmesi son derece önemli ve çalışmanın zorunluluğunu gösterecektir.

Polis olmak isteyenlerin öncelikle mülakatlarla ilgili olarak tüm süreçte başarılı sonuçlar elde etmesi ve bu sonuçlarla birlikte de mesleğini tam olarak yapabilecek düzeyde olması gerekiyor.

Aksi taktirde hiçbir şekilde sonraki aşamaya geçilemeyecek ve ekibine bağlı olarak eğitilmesine izin verilmeyecektir.

Her zaman için güvenliği sağlama amacıyla çalışması gereken görevlinin de sorumlu olduğu işlemi kontrol altına alması isteniyor.

İnsanlara zarar gelmemesi ve hiçbir şekilde mağduriyetin oluşmaması amacıyla son ana kadar sakinliğin korunması şarttır.

Sadece terörle mücadele değil, aynı zamanda insanların yaptıkları olumlu veya olumsuz durumlarla ilgili de bazen önlem alınması gerekebiliyor.

Bulunulan şubeye bağlı olarak polisin sinirlerinin gerilmesi son derece normal karşılanmalı ve buna bağlı olarak da insan oldukları unutulmamalıdır.

Günün çok büyük bir bölümünde görevli oldukları için aşırı derecede yorgun, bazen de beklenilen sonuçların alınamaması nedeniyle de sinirli olabiliyorlar.

Buna ek olarak da sürekli olarak atamaların yapılıyor olması, kişinin hayat düzeninin değişmesinde önemli görülmektedir. Sadece iradesi güçlü olan kişilerin yapabileceği meslek grupları arasında tanımlanabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.