Netteki Blog

Pokemon Go Oyunu Nasıl Oynanır? Kısaca

28.02.2023
235
Pokemon Go Oyunu Nasıl Oynanır? Kısaca

Yeni nesil ve kısa zamanda dünyaları peşine takan oyunların en başında gelir. Sadece mobil olarak oynanır ve bütün işletim sistemlerine geçerlidir. Kısa sürede sokaklarda ellinde pokemon arayan kişiler görülmektedir.

Sadece mobil cihazlara uygulama olarak indirebilirsiniz. Telefonlarınıza uygulamasını yükledikten sonra da yeni hesap oluşturmanız gerekecek.

Yani oyuna kayıt yapmalısınız. Bunun için de hazırda olan mail adresiniz varsa onu kullanmanız doğrudur. Kayıt işlemini yaptıktan sonra oyun içerisinde karakterinizi kurmanız gerekir.

Bunu için de öncelikle kız veya erkek olarak kendinizi tanıtmalısınız. Kıs veya erkek karakter seçimi yapıldıktan sonra da sırası ile bütün işlemleri yapmanız gerekecek.

Önce karakterin yüzünü belirlemeniz gerekir, gözlerinizi ve saçlarını kendi zevkinize ve nasıl görünmek istediğinize göre tasarlayabilirsiniz.

Dış görünüm için de giysi tercihleri de bulunmaktadır. Çanta ve ayakkabı seçiminizi de yaptıktan sonra bu işlem de bitmiş olacak. Karakter seçimi ile bundan sonra oyun içerisinde değişiklik yapmak yasaktır.

Başlangıçta sizlerden sınırlı sayıda pokemon seçimi verilir ve bunlardan birisini seçmeniz gerekmektedir. Bulbasaur, squirtle ve charmander seçenekleri sizlere sunulur ve bunlardan tercih yapmanız istenir.

Seçme işleminden sonra telefonunuzun kamerası otomatik olarak açılmaktadır. Sonrasında ekranda bir poke topu görüyorsunuz ve bunun pokemona nasıl hedef alacağınız ve nasıl atacağınız sizlere uygulamalı olarak gösteriliyor.

Sizler de gösterildiği gibi poke topunu hedefe atıyorsunuz. Gösterilen pokemonu vurmanı durumunda da onu yakalamış oluyorsunuz.

Bundan sonrasında artık öğrenmiş sayılıyorsunuz ve artık kendi başınıza pokemonları yakalamanız gerekecek. Yakalama işlemi için birkaç yöntem sunulur.

Öncelikle telefonun kamerasında sokaklarda gezmeniz ve sanal pokemonları yakalamanız gerekir.

Bunun için de çıplak gözle değil telefonun kamerası ile etrafa bakmalısınız. Ayrıca incense ve pokemon eggs yöntemleri ile de yakalamanız mümkün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.