Netteki Blog

Pirinç Suyunun Cilde Faydaları

28.02.2023
246
Pirinç Suyunun Cilde Faydaları

Pirincin beslenmemizdeki katkısının yanı sıra cildimize de olumlu katkıları olduğunu ilk olarak Uzakdoğu ülkeler keşfetmiştir. Peki, pirinç suyunun belki de daha önce hiç duymadığınız faydaları nelerdir?

Doğal Cilt Beyazlatıcı

Pirinç suyu doğal bir cilt beyazlatıcıdır. Özellikle Uzakdoğulu kadınlar pirinç suyunu renklerini birkaç ton daha açabilmek için kullanmışlardır.

Beyaz tenleriyle dikkatleri üzerine çeken Asyalı kadınların güzelliğinde pirinç suyu oldukça etkilidir. Pirinç suyu cildi beyazlatırken aynı zamanda oluşan kahverengi lekelerin geçmesinde etkili olur.

Leke giderici kremlerde kullanılan fitik asit pirincin doğal içeriğinde bulunmaktadır. Suyla temas ederek fitik asit oluşturan pirinç, bu içeriği ile cilde doğal bir peeling etkisi yaratarak ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar.

Gözenekleri Küçültür

Pirinç gözenekleri de küçültmekte oldukça etkilidir. Küçülen gözenekler sonucu sivilce ve siyah nokta oluşumunu en aza inmektedir. Pirinç suyu tonik olarak kullanıldığında kırışıkların ve sarkmaların onarılmasında yardımcı olur.

Pirinç suyu içeriğinde doğal olarak bulunan para aminobenzoik asit, ferulik asit ve allantoin maddeleri güneşin zararlı etkilerinden korur. Bu 3 madde güneş koruyu ve güneş lekelerini giderici kremlerde de bulunmaktadır.

Pirinç Suyu Nasıl Hazırlanır?

Cilt üzerinde oldukça olumlu etkileri bulunan pirinç suyu tonik olarak şöyle hazırlanır; Bir kâsenin içine yıkanan pişmemiş pirinçler konulur ve suda bekletilir.

Yaklaşık 3 4 saat sonra pirincin besleyici özellikleri suya geçecektir. Hazır olduktan sonra başka bir kaba alarak kullanıma hazır hale getirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.