Netteki Blog

Pilavın Yanına Ne Yenir, Ne Yapılır?

28.02.2023
430
Pilavın Yanına Ne Yenir, Ne Yapılır?

Türk mutfağının bir vazgeçilmezi olan pilav hakkında süregelen tartışmaları bir kenara bırakırsak, hemen hemen hepimiz pilav yemeyi fazlasıyla seviyoruz. Peki, pilavın yanında ne yenir? Pilavın yanında ne yapılır? Hiç bu sorunun cevabını merak etmiş miydiniz? Ana yemek olarak sunulan pilav ile servis edilecek bir sulu yemek sofranıza çok yakışacaktır.

İçermiş olduğu karbonhidrat değeri ile dikkatleri üstüne çekmeyi başaran pilav zengin bir besin kaynağıdır. Türk mutfak kültüründe hemen hemen her yemekle güzel bir ikili olmayı başaran pilav eminim birçoğunuzun favori yemeğidir 🙂 Peki, güzel bir sofra hazırlamak için pilav ile hangi yemekleri sunabilirsiniz? Pilavın yanında ne yapılır diye merak edenler için sulu yemeklerden oluşan harika bir liste hazırladık. Umuyorum ki misafirlerinizi memnun etmeyi başarır ve onlara unutulmaz bir sofra kurarsınız.

pilav yanında ne yapılır

Pilavın Yanına Ne Yapılır?

Pilavın yanına ne yapılır? Doyuruculuğun yanı sıra lezzet konusunda da misafirlerinizi memnun etmek için yapabileceğiniz bazı yemekler;

Taze Fasulye

 

1- Taze Fasulye

Sanırım pilav ile benzersiz bir uyum yakalamayı başaran en güzel yemeklerden birisi taze fasulyedir. Bambaşka bir lezzet, benzersiz bir kokusu ile sofralarınızın vazgeçilmezi. Bilhassa yaz aylarında kurulmuş sofralara lezzet katan taze fasulye ile pilav sunumunu denemelisiniz.

etli kuru fasulye

2- Etli Kuru Fasulye

Protein bakımından oldukça zengin, hem de pilavın yanına ne yenir denildiğinde akla ilk gelen isim kuşkusuz kuru fasulyedir. Özellikle pirinç pilavı ile birlikte servis edilecek kuru fasulyeye hayır demek gerçekten imkânsız.

nohut yemeği

3- Nohut Yemeği

Kuru fasulye ve pilav ikilisinin oluşturmuş olduğu o benzersiz lezzet ilişkisinin bir alternatifi de nohut ile pilav arasında kuruluyor. Bu ikiliyi asla ayırmak istemezsiniz, bakliyat ailesinin vazgeçilmezi nohut ile sofralarınız dolup taşacak.

çoban salata

4- Çoban Salata

Pilav ile sofraları şenlendirmeyi başaran, misafirlerinizi memnun edecek bir diğer lezzet ise çoban salata. Pilavın yanında biraz daha hafif bir ekstra arayanların imdadına çoban salata koşuyor diyebiliriz.

kuru köfte

5- Kuru Köfte

Pilavın yanına ne yapılır dendiğinde akla ilk sulu yemekler geliyor olsa da pilav yalnızca sulu değil aynı zamanda kuru yemeklerin de bir vazgeçilmezidir. Özellikle ızgarada pişmiş bir kuru köftenin yanında sunulacak pilav sofranızda bir lezzet patlaması yaşanmasını sağlayacaktır.

Pilavın Yanına Ne Yemek Yapılır?

patlıcan yemeği

6- Patlıcan Yemeği

Her şeyi bir kenara bırakırsak, pilavın yanında sunabileceğiniz en güzel yemeklerden birisi ise kesinlikle Patlıcan olacaktır. Özellikle bolca et ile hazırlanmış bir patlıcan, sofranızda pilav ile buluştuğunda inanılmaz bir ikili halini alacaktır.

kabak yemeği

7- Kabak Yemeği

Diyet yapanlar için bir vazgeçilmez olan Kabak yemeği, düşük kalori oranı ve harika lezzetiyle sofraların bir numarası. Patlıcanın harika bir sofra kurduğunu gören kabak sizce bu sofradan geri kalır mı? Pilav ile kabak bir araya geldiğinde üstün bir lezzet sunmaktadır.

tavuk sote

8- Tavuk Sote

Karbonhidrat bakımından zengin olan pilav ile sofranın besin değerlerini zirveye taşıyacak lezzetlerden birisi tavuk sotedir. Özellikle hazırlanırken ilave edilecek bolca vitamin deposu sebzeler tavuk soteniz ile pilavın bir araya gelirse hem sağlık hem lezzet bakımından vazgeçilmeziniz olabilir.

patates yemeği

9- Patates Yemeği

Pilav, patatesin hemen hemen her çeşidiyle harika bir uyum sağlar. Gerek kızartması olsun gerekse püresiyle bir araya gelen pilavınız herkesin beğenisini kazanacak.

tas kebabı

10- Tas Kebabı

Türk mutfağı denildiğinde kendine ilk sıralardan yer bulan Tas Kebabını sevmeyen yoktur herhalde? Pilavın en iyi arkadaşlarından birisidir Tas Kebabı. Bir araya geldiklerinde birçok kişinin favori sofrasını oluştururlar.

Pilavın yanında ne yenir? Pilavın yanına ne yapılır? Bu sorulara kısaca yanıt vermeye çalışırken, lezzetli bir sofra oluşturmak için ihtiyaç duyacağını lezzetleri sizlerle paylaştık. Umuyoruz ki her şey harika gider ve misafirlerinize harika bir yemek sunarsınız.

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    kardeşim bak alıcaksın yoğurdu tamammı koyacaksın pilava karıştırcaksın yiyeceksin en doyurucu budur