Netteki Blog

Perebron Şurup Ne İşe Yarar ? , Perebron Şurup Nedir ?

28.02.2023
672
Perebron Şurup Ne İşe Yarar ? , Perebron Şurup  Nedir ?

Perebron Şurup Ne İşe Yarar ? , Perebron Şurup Nedir ?

Perebron Şurup kullanımı oldukça yaygın öksürük şurubu olarak bilinir. Fakat sadece öksürüğün giderilmesini sağlamaz.  Ağrı, ateş gibi enfeksiyon bulgularını dindirir. Grip, soğuk algınlığı, faranjit, bronşit gibi iltihabi rahatsızlıkların rehabilitasyonunda kullanılır. Ayrıca öksürüğe neden olan iltihabı da giderir.

İlaç tok karnına içilmesi önerilmektedir. İlacın yan tesirleri azdır. En sık görülen yan tesiri ağızda kısa süreli his kaybıdır. Seyrek de olsa hastada ilacın etmen maddelerine karşı alerjik tepkin büyüyebilir.

Öksürük için doğal ve basit çözümler arıyorsanız ve ilaç kullanmak istemiyorsanız bu konuda en çok tıklanan yazılarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Başlıklara tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz.

Perebron (oksolamin) şurup nedir ?

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılan antitussif ( öksürük giderici) ilaçtır. Şurubun etken maddesi oksolamin fosfattır. Şurup her 1 ölçeğinde (5ml) 50 mg etken madde içerir. Aşağı da sayılan hastalıkların tedavi sürecinde kullanılır.

  1. Yutak İltihabı (Farenjit)
  2.  Gırtlak iltihabı (Larenjit)
  3.    Grip
  4.     Nezle
  5.     Soğuk algınlığı
  6.    Soluk borusu iltihabı
  7.     Akut veya kronik bronşit
  8.    Bronş ve akciğer iltihabı ( Bronkopnömoni) 

İlaç kullanımı hakkında kısaca bilgi verelim. 6 saatte bir erişkinlerde 3 ölçek, 6 yaşından büyük çocuklarda 1-2 ölçek olacak biçimde yemeklerden sonra kullanınız. Her kullanımdan evvel ilacı iyice çalkalayınız.  İlaç 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. İlacın her doz alımı arasında en az 4-5 saat fark olması önerilmektedir.  Yüksek doz alınırsa baş dönmesi, renk solgunluğu, kusma ve heyecanlanma görülebilir. Bu belirtiler yaşanırsa ilacın kutusuyla birlikte acil müdahale için hemen hastaneye gidilmelidir.

Perebron Muadilleri ( Eşdeğer )

Bu şurubu temin edemez ve ya bulamaz iseniz ;

  • Bronko: 50 mg/5 ml Şurup
  • Fenko: 62,4 mg/5 ml Şurup
  • Oksabron: 50 mg/5 ml Şurup
  • Oxobest: 50 mg/5 ml Şurup
  • Perbronş: 50 mg/5 ml Şurup
  • Sekodin: 0,2 gr Tablet
  • Subitol: 50 mg/5 ml Şurup
  • Tusebron: 50 mg/5 ml Şurup

ilaçlarını alabilirsiniz. Etken madde ve içerik bakımından birbirine benzer ilaçlardır. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  • Şurubun yardımcı maddelerinden metil paraben (E218) ve ponso 4R (E124) alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu olasılık ilacı kullananlar tarafından dikkatle gözlenmelidir.
  • Perebron şeker içermektedir. Bazı şekerlere karşı alerjisi olanlar şurubu almadan önce doktorunu bu konuda bilgilendirmelidir.

Perebron Şurup Fiyatı Nedir ?

Perebron ( oksolamin )şurubun 2022 güncel satış fiyatı 26,48 TL ‘dir. Bu yıl ilaçlara gelen zamdan payını alan bir şuruptur. Reçeteli ve ya reçetesiz olarak eczanelerden temin edebilirsiniz.

 

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.