Netteki Blog

Pepsi Nerenin malıdır ? Pepsi kimindir ?

28.02.2023
531
Pepsi Nerenin malıdır ? Pepsi kimindir ?

Pepsi Kola Nerenin Malı?

Pepsi Kola, Pepsico adı altında üretilen ve küresel anlamda dünyanın en çok tanınan, bilinen ve tüketilen alkolsüz içeceklerinden biridir. Ülkemizde de en fazla tüketilen içecek markalarının başında gelmektedir. Pepsi Kola, Frito-Lay ile tek çatı altında birleşme kararı verdikten sonra şirketin adı PepsiCo olarak değişmiştir.
Pepsi Nerenin Malıdır? Her ne kadar Cocacola’nın en büyük rakibi olsa da ve zaman zaman dünyada ABD ile Cocacola özleştirilse de Pepsi Kola da bir ABD markasıdır. PepsiCo merkezi üretim yeri New York’tur. Şirketin 22 markası 2015 senesinde dünyada ortalama 200 ülkede en az 1 milyar dolar perakende satış kaydetmiş ve şirketin 60 milyar dolardan fazla net gelir kazancı ile neticelenmiştir. Tüm bu istatistikler veriler baz alındığında PepsiCo dünyanın en büyük ikinci gıda ve içecek şirketi unvanına sahiptir.
Dünya üzerinde PepsiCo çatısı altında 297 bin kişi çalışırken ülkemizde İzmir, Adana ve Çorlu’da üretim yerleri ve toplamda 9 deposu bulunuyor. Ülkemizde Pepsico; Pepsi, PepsiMax, PepsiLight, Fruka, Yedigün, Tropicana, 7 Up, LiptonIceTea gibi içeceklerin üretimleri gerçekleştirilmektedir.

Pepsi’nin Kurucusu Kim?

PepsiKola’nın Kurucusu Kim? Pepsi Kimindir? – Pepsi’nin gizemli kurucusu CaledBradham hakkında pek fazla şey bilinmemekle birlikte hakkındaki yazılan yazıların çoğunun kaynağı tartışma konusu olmuştur. Yaratıcısı Pepsi markasını kurduktan sonra kısa süre içerisinde insanlar tarafından benimsenmiş bir içecek markası olmuştur.

Pepsi Kimin Malı? Aslında Doktor olmak isteyen Bradham, eğitimin zorlaşması ve pahalılaşması nedeniyle Tıp fakültesini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Ancak Tıp’a olan ilgisini kaybetmeyen Bradham daha sonra eczacılık alanında eğitimine devam etmiş ve eğitiminin ardından New Bern adlı kentte eczacılığa başlamıştır. İlk olarak 1893 yılında yaptığı içeceğin tadı sonunda onu tatmin etti. Bu yeni içecek ilk olarak eczanede insanlara mide ilacı olarak satılmaya başlanmıştı.

Pepsi Nerenin Malıdır? 1903 Yılında, PepsiKola’nın yaratıcısı olan Bradham, markayı eczaneden bir depoya taşıdı ve Bradham o sene,7.968 galon şurup sattı. Ertesi sene Pepsi altı onsluk şişeler aracılığıyla satış adedini 19.848 galona yükseltti. Markayı 1909 yılında dönemin ünlü araba yarışçılarından Barney Oldfield’in tanıtımıyla ferahlatıcı ve canlandırıcı bir içecek olarak tanıtarak yarıştan önce içtiğini söylemesi üzerine, şirket “Lezzetli ve Sağlıklı” sloganını 20 yıl boyunca kullandı.

Cocacola günümüzde hala ürünün tarifini gizlemeyi başarmışken Pepsi Kola 1923 yılında mahkemeye verdiği bir belgeye göre Pepsi’nin içeriğini açıklamak zorunda kalmıştır. Buna göre Pepsi’niniçeriğinde yer alan maddeler;200 galon su,12 galon karamel, 4 ons tarçın yağı, 7500 libre şeker 58 libre fosforik asit, 0.5 galon Etanol, 6 ons limon yağı, 12 galon misket limonu suyu, 5 ons portakal yağı, 2 ons kişniş yağı, 2 ons hindistan cevizi yağı, bulunuyordu.

1923 yılında patlak veren 1. Dünya Savaşı nedeniyle marka yükselen şeker fiyatları sebebiyle iflasın eşiğine geldi ve Roy C. Megargel tarafından satın alındı. Mgargel’in markayı canlandırmak adına yaptığı finansal hamleler yetersiz oldu ve Pepsi’nin mal varlığı LoftInc.’nin başkanı olan Charles Guth tarafından satın alındı.

Pepsi Kola Hangi Ülkenin Malıdır?

Pepsi Kimin Malıdır? Pepsi Kola Hangi Ülkenin Malı? – Pepsi, PepsiCo adı altında merkezi New York’ta bulunan bir ABD markasıdır. PepsiCo aynı zamanda çok uluslu gıda ve içecek markasının da adıdır. PepsiCo, Türkiye’de 1962 yılından sonra pazara giriş yapmıştır. Türkiye’de PepsiCo ya da Pepsi isminden farklı olarak Doritos, Lays, Ruffles, Chetos gibi ülkede sevilerek tüketilen cips markaları adı altında fabrikaların da kuruluşuna ön ayak olmuştur. Pepsi, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en büyük 2. İçecek markasıdır, yalnızca bu konumunu bir yıla mahsus olarak 2003 yılında Cola Turca’ya kaptırmıştır.

Pepsi Nerenin Malı: ABD
Pepsi Hangi Ülkenin Markası : ABD
Pepsi Ne Zaman Üretildi: 1880
Pepsi Kim Tarafından Üretildi: CalebBradham
Pepsi Resmi web sitesi : https://www.pepsi.com.tr/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.