Netteki Blog

Patates Salatasının Yanına Ne Gider ?

28.02.2023
2.186
Patates Salatasının Yanına Ne Gider ?

Patates Salatasının Yanına Ne Gider ?

Patates salatasının yanına yakışacak en güzel menü önerileri sizler için derledik.  Patates salatası öyle bir lezzet ki ; altın günlerinde ki ikram sofraların da , çay saatlerinde , davet sofralarında her zaman her ana eşlikçi bir alternatiftir. Şimdi size çay saatleri ve ya bir misafir ağırlayacağınız zaman yapabileceğiniz pratik lezzetlerin bulunduğu bir yazı  paylaşıyoruz.

Hem ekonomik hem lezzetli olan patates salatasının yanına ne yapılır ? işte alternatifler. Dilediğinizi seçip kombinleyip kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. Hatta bu konuda size fikir verebilecek ve yardımcı olacak yazılarımızı başlıklarını paylaşıyoruz. Başlıklara tıklayarak kolayca diğer makalelerimize ulaşabilirsiniz. Sizin de fikriniz var ise lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin.

Patates Salatasının Yanına Ne Yapılır ?

Yukarıda ki önerilerimizi gibi daha yüzlerce bugün ne pişirsem , yada şu yemeğin yanına ne gider sorusunun yüzlerce cevabı için ” yemek tarifi ” kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. Eğer sizin de sitemiz de cevabı olmayan şu yemeğin yanına ne gider ? sorunuz var ise lütfen yorum yapmaktan kaçınmayın.

Patates Salatasının Yanına Ne Yapılır ?

1 -Kısır

Çay saatine hazırlık yapıyorsanız kısır en pratik ve en maliyetsiz eşlik edecek alternatif tarif olur. Ayrıca hem bereketli hem de maliyet açısından cep dostu tariftir. Herkes tarafından genellikle  beş çayında kısır çok tercih edilmektedir.

2 – Mercimek Köftesi 

Hem doyurucu hem çay saatine uygun en iyi alternatiflerdendir. Pratik yapılıyor olması ve sofranızı çok daha kalabalık gösterecek görsel şölene de sahiptir.

3 – Havuç Tarator 

Hem ferah hem de lezzetli bir şey arıyorsanız havuç tarator tam size göre . Yoğurdun serinliği ve karamileze olmuş havucun tadı patates salatasına mükemmel eşlik edecektir .

4 – Tavuk Izgara

Eğer misafiriniz gelecek ise hem et yemeği olmuş hem de fit bir lezzet tavuğu pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Patates salatasını da oldukça iyi eşlik edecektir. Patates karbonhidrat olduğu için yanına protein deposu bir yemek alternatifi arıyoranız tavuk ızgara en doğru tercihtir. Ya da sevdiğiniz başka tavuklu tarifleri de sunabilirsiniz.

5 – Yoğurtlu Çorba

Davet sofrası kuruyorsanız menünüz de patates salatası var se yanına çorba yapmak isterseni işte çözümü. Yoğurdun ferahlatıcı tadını kullanın . Yaz ise soğuk ayran çorbası yapabilirsiniz. Kış ise Yoğurtlu yayla çorbası gibi tarifleri sunabilirsiniz.

6 – Balık

Balık yapıp yanına farklı ve doyurucu bir salata isterseniz ; çare patates salatası. Balık , tavuk , et yemekleri ve ya ızgaralarının yanına rahatlıkla tüketebileceğiniz ve yakışan bir tariftir.

Deneyen herkese afiyet olsun. Mutlu günler dileriz !

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.