Netteki Blog

Oruçluyken Krem Sürülür Mü?

28.02.2023
294
Oruçluyken Krem Sürülür Mü?

Yaklaşan ramazan ayı nedeni ile oruç tutmak isteyen birçok kişinin aklında oruçluyken yapıp yapamayacakları konular gündeme gelmektedir son günlerde.

Fazlasıyla merak edilen konular içerisinde özellikle işe gidenlerin diş fırçalama konusunda oruçluyken yapıp yapamayacakları en merak edilenlerden biridir.

Özellikle de hanımların oruçluyken yapabilecekleri bazı konular içerisinde krem sürme eylemine devam edip edemeyecekleri de merak edilen sorular arasında yerini almaktadır.

Din adamlarının oruçluyken yapılabilecek ya da yapıldığı takdirde orucun bozulacağına dair belli başlı açıklamaları bulunmaktadır.

Bunların başında sıklıkla sorulan krem sürülmesi eylemi orucu bozan durumlar arasında sayılmamaktadır. Oruçluyken dilediğiniz gibi kremi sürebilmektesiniz.

Bu durum karşısında dikkat etmeniz gereken tek bir konu bulunmaktadır. Krem ya da merhem sürme işleminizde merhem süreceğiniz bir yara söz konusu ise ve sürdüğünüz merhem yaradan içeri giriyorsa bu kısımda orucunuzun bozulması söz konusu olabilir.

Normal krem ya da merhemin vücuda sürülmesi orucu bozmadığı gibi dimaha kadar ilerlememesi ve deri gözeneklerinden içeri nüfus etmemesi bozmamasının nedenlerindendir.

Fakat vücutta bir yara söz konusu olduğunda ise merhem sürülmesi açık yaradan merhemin vücuda girerek dimaha kadar ilerlemesine neden olacaktır.

İşte bu durum da tuttuğunuz orucu riske atacak bir durumdur. Bu nedenle oruçluyken bu tarz bir durumu söz konusu olan kişilerin orucu riske atmadan o gün içerisinde iftara kadar merhemini sürmemesinde fayda var.

İftardan sahura kadar olan vakitler için merhem saatlerini ayarlayarak ramazan aylarını rahat bir şekilde geçirebilirler.

Cilt kurluğu için sürülen nemlendirici ve merhemlerin ise iftara kadar olan vakit içerisinde sürülmesinin bir sakıncası olmadığı için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bunların içerisinde dudak koruyucularını saymıyoruz. Meyveli olanların dudağa sürülerek yalanması orucu riske sokan hatta bozan unsurlar arasında sayılabilmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.