Netteki Blog

Öksürük İçin Ahmet Maranki’den Bitkisel Çözüm

28.02.2023
279
Öksürük İçin Ahmet Maranki’den Bitkisel Çözüm

Evde bulunan doğal malzemeler ile öksürükten tamamen kurtulabilirsiniz. Özellikle inatçı ve geçmek bilmeyen kuru öksürük için Doktor Ahmet Maranki’nin özel tarifleri bulunuyor.

Öksürük İçin Ballı Kür

Bal, bronşları yumuşatma özelliğine sahip bir yiyecektir. Öksürükle birlikte gelişen boğaz enfeksiyonlarının da iyileşmesine yardımcı olur.

Bal ile hazırlanacak çok sayıda kür var. Bunlar arasında bal ve karabiber karışımı, Doktor Ahmet Maranki tarafından özellikle önerilmektedir.

Buna göre, bir çorba kaşığı balın içerisine, bir çay kaşığı kadar toz karabiber karıştırılarak, sabah ve akşam bu küre devam edilir. Kısa bir süre sonra inatçı öksürük tamamen yok olacaktır.

Bal ile hazırlanan bir diğer kür de şöyle uygulanıyor; Bir bardak ılık suyun içerisine, bir tatlı kaşığı bal ve yarım limonun suyu eklenir.

Bal, ılık suyun içerisinde iyice eritilir ve karışım soğumadan içilir. Bu kürü, her gece yatmadan önce içmeniz gerekiyor. Böylelikle geceleri rahatsız eden öksürük, engellenmiş olacaktır.

Öksürüğü kesmek için C vitamini kullanımı da önemlidir. Evde sıkılmış taze portakal suyuna bir tatlı kaşığı bal ve bir çorba kaşığı dövülmüş badem ekleyerek her sabah bu kürü tekrarlamak, öksürükten kurtulmak için faydalı olacaktır.

 Kekik Öksürüğün Düşmanı

Doktor Ahmet Maranki, kekiğin, artık tüm dünyadaki tıp çevreleri tarafından onaylanan bir öksürük ilacı olduğunu ifade ediyor.

Kekiği limon ile birlikte kaynatıp içebileceğiniz gibi, kuru kekiği balın içine karıştırarak da yiyebilirsiniz. Bunu dışında mevsiminde taze kekiği alıp, salata ve et yemeklerinde kullanmak, bağışıklık sistemini güçlendirecektir.

Böylelikle kış aylarında geçmek bilmeyen grip ve bunu takip eden öksürüğe yakalanmayacaksınız.

Kekik çayına nane, limon, ada çayı ekleyebilirsiniz. Bu karışımı beş dakika kaynattıktan sonra bal ile tatlandırarak içmek, öksürük sorunundan kurtulmanıza yardımcı olacak bir tariftir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.