Netteki Blog

öğretmenler günü ile ilgili yazı ve kompozisyon kısa

28.02.2023
211
öğretmenler günü ile ilgili yazı ve kompozisyon kısa

Öğretmenlerin en çok sevdiği ve kendilerini en değerli hissettiği günlerden biri de öğretmenler günüdür.

Türkiye’de çok yaygın şekilde kutlanan ve hangi okulda olursa olsun önemi ortaya çıkarılan kişilerin yaptıkları işte başarılı olabilmeleri de mümkün olabiliyor.

Zaman içerisinde çok fazla çaba sarf etmesi nedeniyle yorulan ve mesleğinin hakkını tam anlamıyla vererek iyi insanlar yetiştirmeyi başaran öğretmenlere rastlanabiliyor.

İmkanı olan öğrencilerin de bu çabayı karşılıksız bırakmayarak, her zaman için olumlu sonuç alınabilmesini sağladığı anlaşılabiliyor.

Yıllar boyunca eğitim görerek hayatını öğrenmek için harcamış olan kişilerin diplomasını aldıktan ve sınava girdikten sonra işine başlaması çok uzun sürüyor.

Bu sürecin de kişinin hayatının yarısına yakınını geçirmesine zemin hazırlıyor olması, dikkat edilmesi gereken durumların başında gösterilmektedir.

İlk olarak öğrendiğiniz bilgilerin ve günümüzde okuma, yazma dahil olmak üzere pek çok işlemin bir insanın çabasının sonucu olduğunu bilmelisiniz. Bunun önemi de tamamen kişinin saatlerde hatta aylarca süren çalışmalarıyla birlikte ortaya çıkardığı sonuçları etkileyeceği bilinmelidir.

Bu günün anlamı, yaklaşık olarak 20 yılını öğrenmek için vermiş olan kişilerin emeklerinin karşılığının teşekkürle verilebilmesi olarak nitelendirilebiliyor.

Çocukların hangi yaşta olurlarsa olsunlar, dersten ziyade kişisel bağlar kurdukları insanlara daha fazla ilgi gösterdikleri biliniyor.

Sevmedikleri ve kendileriyle sorunu olduklarını düşündükleri öğretmenlerine karşı ise tamamen karşıt bir tavır almaktadırlar. Bunun yaptırımı olarak konuşmamak veya yaş ilerledikçe daha katı geri dönüşler olabiliyor.

Öğrencilerin fikirlerini belirtmesine imkan tanıyan, onlarla ilgilenen ve her şeyin ders olmadığını gösteren kişilerin daha fazla sevildiği biliniyor.

Aradaki saygıyı yitirmeyen ve her zaman için eğitime de ağırlık verdiği anlaşılan öğretmenler ise, gizli kahramanlar olarak tanımlanabilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.