Netteki Blog

Öğretmenler Günü Anlam Ve Önemini Belirten Konuşma

28.02.2023
337
Öğretmenler Günü Anlam Ve Önemini Belirten Konuşma

Öğretmenler bir milletin en önemli fertleridir. Çünkü o milletin ihtiyacı olan doktoru, mühendisi, avukatı, yargıcı ve siyasetçiyi yetiştiren bir meslektir öğretmenlik.

İlkokul sıralarından başlayan bu süreç üniversite sıralarına kadar devam etse de ilkokul öğretmeni ne ise bir üniversite profesörü de aynı öneme sahiptir. Ancak bu meslek toplumda önemi anlaşılamayan bir meslektir. Çünkü fedakarlıklarla her bir öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenilmesine rağmen çabuk unuturuz öğretmenlerimizi.

Vatanın her yerinde kar kış demenden imkanlara bakmadan gerekirse imkanları kendi yaratarak eğitim ve öğretim hizmetine kendini adamış bireylerdir öğretmenler.

Her yıl 24 Kasım da hatırlama imkanını bulduğumuz öğretmenler için öğretmenler günü anlam ve önemini belirten konuşma yapılmaktadır okullarda. Öğretmenlerimiz bizlerde derin izler bırakan geleceğe umutla bakmamızı sağlayan hatta bazen manevi olarak değil maddi olarak da bizleri destekleyen insanlardır.

Öğretmenler Günü
Bizleri yetiştiren sabırla eğitim vermeye uğraşan insanlardır öğretmenler. Meslek hayatının zorlukları bir yana gelir düşüklüğü sebebiyle de belki de zar zor geçinen insanlardır öğretmenler. Onlara olan minnet borcumuzu senede bir gün olsun onları hatırlayarak ödeyebiliriz.
ogretmenler-gunu-konusma

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.