Netteki Blog

Ödemeler İçin Kullanılan Sanal Kart Nedir ?

28.02.2023
275
Ödemeler İçin Kullanılan Sanal Kart Nedir ?

Sanal Kart

Sanal kart son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan bir olgu ve aşağıda soru cevap yöntemi ile bu konuya yanıt verilmeye çalışacaktır.

Ödemeler için kullanılan sanal kart nedir?

Sanal ödemeler , nakit alışverişi yapılmadan veya çekle ödeme yapılmadan çevrimiçi olarak veya telefonla yapılan ödemelerdir. Bu ödemeler, oluşturulan numaralar kullanılarak güvenli bir şekilde yapılır.

Ödemeler neredeyse yapıldığında, üretilen sayıları çalan bilgisayar korsanları bunları kullanamayacaktır. Numaralar, ödeme yapmak için tarafınızdan kullanıldıktan sonra çalışmaz ve hesaplarınıza erişime izin vermek veya şirketinize geri izlenmek için çalışmaz. Sanal ödemeler faturaları azaltmaya ve ödeme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir, böylece sizinle tedarikçiniz arasında iyi niyet oluşturulur.

Kim sanal kart kullanıyor? Neden kullanılıyorlar?

Sanal kredi ve banka kartları tüketiciler arasında gittikçe yaygınlaşıyor ve işletmeler artık buna yetişmeye başlıyor. Uzaktan alışveriş yapmak ve sahtekarlığı önlemek için kullanılırlar.

Sayılar aslında tek kullanımlık sayılar olduğundan, hırsızlar için işe yaramazlar. Çevrimiçi veya telefonla alışveriş yapmak için sanal numaraları kullanmayı seçtiğinizde, çevrimiçi dolandırıcılık olasılığını ortadan kaldırabilirsiniz.

İşletmeniz için sanal kart kullanmalı mısınız?

İşinizde sanal kredi veya banka kartlarını kullanmak, çek taslağı hazırlama ihtiyacını ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Sahtekarlığı önlemenin yanı sıra, sanal ödeme yöntemlerini kullanmak da zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Satın alınabilecekleri, oluşturduğunuz sanal numaralarla kısıtlayabilirsiniz. Ayrıca, talep formları, satın alma siparişleri, fatura işleme ve çeklerle ilgili olabilecek işlem maliyetlerini de kaydedebilirsiniz. Sanal kredi ve banka kartlarının kullanılması hem ödemelerinizi hem de gider yönetiminizi kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir.

 

Sanal kartı nerede kullanabilirim?

Sanal kredi ve banka kartları plastik olmadığından, yalnızca çevrimiçi olarak veya telefonla alışveriş yapmak için kullanılabilirler. Bir tuğla ve harç perakendecisinde böylesi bir kartı kullanmanız mümkün değildir. Yani gündelik yaşamda doğrudan kullanılamaz.

Sanal numaralar, Visa , Discover, Mastercard veya American Express dahil olmak üzere büyük kredi kartlarını kabul eden şirketlerden alışveriş yapmak için çevrimiçi olarak kullanılabilir. Bir kez kullanıldığında, ya da içindeki miktar bittiğinde otomatik olarak işi biter.  Kısaca online olarak sanal kart geçen her yerde kullanılabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.