Netteki Blog

Nesli tükenen deniz canlıları hangileridir? İşte isimleri

28.02.2023
810
Nesli tükenen deniz canlıları hangileridir? İşte isimleri

Bazı balıkçılar bilinçsizce ve aşırı derecede avlandıkları için ne yazık ki birçok deniz canlısının nesli tüketmiştir veya tükenmeye yakındır. Balıkçılar büyük okyanuslara giderek eşi benzersiz olan türünün son örneği olan hayvanları avlayarak dünya mirasına çok ciddi anlamda zararlar verebilir. Özellikle orkinos balıklarını avlamak için balıkçılar aşağıya doğru trol ağları atarlar ve böyle olunca da suyun dibinde yaşayan yumurtlarda bu nedenden dolayı zarar görüyor. Deniz canlılarının nesli neden tükeniyor diye soracak olursanız bunun tek cevabı arkadaşlar insanların tutarsızca yapmış oldukları avlanma oluyor.

Kısa Gagalı Yunus Balığı

Hem bilinçsiz , hem de kaçak avcılar tarafından avlanma yapılmıştır ve bu sürünün azalmasına neden olunmuştur. Son 40 yıl içerisinde bu hayvanların sayısı aşırı derecede düşmüştür şuanda nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alıyor.

Caretta Carettalar

Balina avcıları her zaman bilinçsiz olarak avlanmaları sonucunda bu türü tehlikeye sokuyorlar. Bu hayvanların da soyları tükenmek üzeredir.

Akdeniz Foku

Yukarıda da dediğimiz gibi yanlış ve bilinçsiz avlanma sonunca nesli tükenmekte olan canlılar türüne giriyor. Bu hayvanlar koruma altına alınmıştır. Denizlerde avlanmalar bazen yaşam alanlarına çok ciddi zararlar verilmektedir.

facebook-nesli-tukenen-deniz-canlilari nesli-tukenen-deniz-canlilari-facebook nesli-tukenen-deniz-canlilari-foto nesli-tukenen-deniz-canlilari-fotograf nesli-tukenen-deniz-canlilari-gorsel nesli-tukenen-deniz-canlilari-nelerdir nesli-tukenen-deniz-canlilari-resim

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.