Netteki Blog

Nefis Fırın Yemek Çeşitleri

Nefis Fırın Yemek Çeşitleri

Nefis Fırın Yemek Çeşitleri

Fırın yemekleri ; günümüz de fit, daha sağlıklı ve az yağlı yemek pişirme yöntemidir. Her geçen gün yaratıcılığımızı kullanarak daha da farklı ve güzel çeşitleri ortaya çıkmaktadır. Fırın yemekleri hem hafifliği ile mideleri rahatlıyor hem de az yağ kullanıldığı için yemekleri daha da sağlıklı hale getiriyor.

Yapılış şekli itibari ile ocak yemeklerine göre fırın yemeklerini hazırlamak daha pratik oluyor. Fırın da bir yandan yemeğiniz pişerken siz başka işiniz ile ya da salatanızı yaparak zaman geçirebiliyorsunuz.

fırın yemekleri

Fırın yemeklerinin çeşidi saymakla bitmez fakat etli ,etsiz, az malzemeli vs. diye bir çok liste oluşturabiliriz. Davet sofralarınız için hem sunumu hem yapımı açısından fırın yemeklerini tercih edebilirsiniz. hadi şimdi bu yemekler nelermiş minik bir beyin fırtınası yapıp menümüzü oluşturalım.

Etli Fırın Yemekleri

  • Fırında etli yemek denilince aklımıza ilk gelen tarif ” Orman Kebabı ” diyebiliriz. Hem havalı hem pratik olan bu yemeğimizin tarifi için kırmızı yazıya tıklayabilirsiniz .
  • Başka popüler etli fırın yemeğimiz ise ; Fırında sebze kebabıdır. ete yakıştırdığınız tüm sebzeleri bu yemeğe dahil edip doğrayın ve sonra eti ekleyip fırına gönderebilirsiniz. Oldukça pratik bir tariftir.
  • Kuşbaşı et yemeklerinin diğer popüler tarifi ise Parmak kebabıdır. Adından daha da lezzetli olan bu kebap kallavi bir sofra için vazgeçilmezdir. Yemeğin sunumu ise tamamen size kalmış elbette ama şekli itibari sebebiyle  güzel bir sunum için cam tepside kullanmanızı öneririz.

fırın yemekleri

Fırın Makarna Çeşitleri

Makarna sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Zengin fakir demez herkes onun hastasıdır. Peki bu kadar makarnaya düşkünsek neden fırın makarna çeşitlerini saymıyoruz.

fırın yemekleri

Bu makarna çeşitleri en lezzetli ve bir tabak daha yok mu ? dedirtecektir. Hem uygun fiyatlı hem de lezzetli yemeklerdir.

Fırın Pişirme Kağıdı

Fırın yemeklerinizi yaparken fırın pişirme kağıdı kullanabilirsiniz. böylece tepsiden zorlu lekeleri çıkarmak zorunda kalmazsınız. Fırın tepsisine serdiğiniz zaman yemekler az yağlı olduğu için hem de tepsiye yapışmaz ve ziyan olmaz. Ayrıca fırında özellikle etli yemekler yaptığınız zaman sebzelerin ve etlerin pişme süresi farklı olabiliyor. Bu sebeple et geç piştiği zaman sebzeler iyice suyunu çıkarıp kurumaya başlıyor ve lezzet oranı çok düşmüş oluyor. Sebzeleri yediğiniz an ağızda acı ve kuru bir tat bırakmasını sebep olabiliyor.

Bu gibi aksilikleri önlemek için sizlerle bir püf noktası paylaşacağız. Fırın pişirme kağıdını buruşturup elinizde bir top haline getirin ve musluğun altında ıslatın. Suyu kapatıp elinizde daha sonra iyice sıkın. Sebze ve et dolu tepsinizin üzerine ıslak fırın pişirme kağıdını dikkatlice yerleştirin .

Fırın yemeğinizin üzerini tamamen kapladığı için yemeğinizin eşit ve daha iyi pişmesi sağlar. Dilerseniz yemeğinizin son 10 dakika çıkmasına yakın fırın pişirme kağıdını çıkarabilirsiniz.

Bol emekli ve yemekli günler dileriz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.