Netteki Blog

Name.com’dan başka firmalara domain transferi nasıl yapılır

28.02.2023
220
Name.com’dan başka firmalara domain transferi nasıl yapılır

Anahtar kelimelerimiz : Name.com’dan başka firmalara domain transferi nasıl yapılır,Name.com’dan Natroya domain transferi nasıl yapılır,En Ucuz domain transfer 2020,ucuz domain transferi

Merhaba arkadaşlar.Bu yazımızda Name.com’dan başka firmalara domain transfer işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız.

1- Öncelikle name.com adresine giriyoruz.

2- Login olduktan sonra karşımıza domainlerimiz çıkıyor.

3- Transfer etmek istediğimiz domainin üstüne tıklıyoruz.

name.com domain transferi

4- LOCKED yazan yere 1 defa tıklayarak UNLOCKOD yapın. ( Yani domain kilidini kaldırmış oluyorsunuz.Domain kilidini kaldırmazsanız kesinlikle transfer işlemi yapılamaz.)

5- Aynı sayfada  yine sağ altta “TRANSFER AUTH CODE ” bölümündeki “Show Auth Code menüsüne tıklayarak transfer kodunuzu kopyalayın.Bu kod transfer etmek istediğiniz domain firmasına girilecek.Örneğin kodumuz “123” olsun.Bu sadece örnek.

6- Domainimizi Natro firmasına transfer edeceğimizi farz edelim.Ben genelde yabancı firmadan natro’ya transfer ediyorum.Transferlerde fiyat konusunda diğer firmalara göre daha cazip.

7- Şimdi natro.com adresinde üyeliğiniz yoksa üyelik açıyorsunuz.Ardından giriş yapıp domain transfer bölümüne tıklayın.Resimdeki yaptığım gibi yapın.

 

8- Ardından transfer etmek istediğiniz domaini abc.com şablonu şeklinde yazın. Örneğin nettekiblog.net gibi..

9- Ve her şey tamam.Buradaki püf nokta domain kilidini kaldırmanız ve domain transfer kodunuz almanızdan ibaret.Bunları biliyorsanız her siteye transfer yapabilirsiniz.Bazı firmalarda mailinize onay linki yollanır.Onay linkini translate yoluyla çevirin ona göre tıklayın.Çünkü bazı durumlarda ilk firma transferi iptal etme hakkınız olduğunu söyler.Bazı kişiler transferi iptal etmek isteyebiliyor ondan dolayı firmalar iptal linki yolluyor.Transferiniz 1-7 gün arasında bir süreçte gerçekleşir.Benim domainim 7. günde natro.com hesabıma düşmüştü.Bunun dışında hiçbir şey yapmanıza gerek yok.Yorum bırakırsanız çok seviniriz.

Yorumlar
  1. Faruk baştürk dedi ki:

    Güzel anlatım için teşekkürler