Netteki Blog

müzik ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
1.785
müzik ile ilgili kompozisyon

Duygularımızın En Açık Dili Olan Müzik
İnsanların düşüncelerinin ve duygularının tek sesli veya çok sesli olarak anlatımına Müzik denir. Genellikle enstrüman denilen müzik aletleri kullanılarak yapılan bir sanat olan müzik; insanların coşkularını, hüzünlerini, sevinçlerini ve duygularını ifade eder.

Sitemler, sevinçler, kavuşma arzularının yanı sıra dağlara, bulutlara, yollara, çöllere sitem edişleri de, sevgileri de dile getirir.

Müziğin birden fazla çeşitli dalları bulunmaktadır. Senfonik müzik, klasik müzik, halk müziği, sanat müziği ve pop müziği gibi çeşitli sınıflara ayrılmıştır.

Güzel sanatlar arasından insan ruhuna ve insan duygularına en çok dokunanlardan bir tanesi olan müzik, insan ruhunu dinlendirme yetisine sahip olan araçlardan biridir.

İnsanlar duygularını içinde yaşamayı veya dışa vurmayı müzik sayesinde istediği yönde başarabilir.

Notaların Arasındaki Sessizlik

Müziğin asıl olan gücü; insanları bestecisinin hayal dünyasına sürüklemesidir. Ruhu günlük hayatın tozlarından temizleyen müzik, insan ruhuna seslenir.

İnsan ve ülke ayrımı olamadan dili evrenseldir. Her insanın sözlerini anlamadan bile dinlediği, hayatın tadı değil hayatın ta kendisidir.

İnsanlığın var olduğu günden bu yana müzik hep vardır. Duyguları ortaya koyma yöntemi olarak var olan müzik; sağlık, huzur ve nota’dır.

Gözle görülmeyen, ancak ritimlerle anlaşılabilen ve dile getirilebilen, hayvanların ve insanların müziği anlama becerilerini geliştirecek seviyede olan ahenk anlamına gelmektedir.

Müzik dinleme alışkanlığına sahip olmayan kişiler, olaylar karşısında etkisiz kalabilir ve konuları analiz etme yetisine sahip olamazlar.

Müzikten ayrı kalan her insan moral ve enerji bozukluğu yaşarlar. Hayata olan bakış açımızı ve yeteneklerimizi geliştirmemizi sağlayan müzik doğrudan ruha seslenir.

Yüzyıllar boyunca doğada var olan ama fark edilmesi biraz zaman alan müzik yeni kültürleri de tanımamızı sağlar.

Mevlana müziğin önemini vurgulamak adına ‘müziksiz hayat hiçe benzer, müzik kalbin ve ruhun gıdasıdır, o gıdadan kimse mahrum kalmasın’ demiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.