Netteki Blog

müzeler haftası ile ilgili yazı kısa

28.02.2023
564
müzeler haftası ile ilgili yazı kısa

Müzeler Haftası Sayesinde İnsanların Kültürel Gelişimi Nasıl Oluyor
Ülkemizde her sene içinde 18 ile 24 mayıs tarihleri arasında müzeler haftası kutlanır. Kutlanmakta olan bu müzeler haftası sayesinde ülkemizde yer alan müzelerdeki kültürel varlıklara sahip çıkıldığı bir kez daha insanlara anlatılmış olur.

Aynı zamanda ülkemiz içindeki illerde yer alan çeşitli bir müze içindeki kültürel eser ve varlıklar insanlara tanıtılır ve bunların tarihimiz için ne derece önemli olduğu belirtilir.

Kültürel varlıkların bu şekilde sadece ülkemiz içinde değil aynı zamanda tüm dünyada koruma altına alınması ve insanların hayatlarına sene içinde özel bir hafta olarak sunulması oldukça önemli bir husustur.

Bu özel hafta içinde ülkemizdeki bir çok müze gece yarısına kadar ücretsiz olarak gezilebilme olanağına açık olur.

Ücretsiz bir şekilde müzeler gezilerek kültürel mirasımız ve tarihimiz hakkında daha çok bilgi sahibi de olabilirsiniz.

Ayrıca 18 ile 24 mayıs tarihleri arasında dünyanın her yerinden gelmiş olan önemli tarih ve kültürel uzmanlar tarafından oturumlar düzenlenir ve sunumlar yapılır. Bu konferanslara katılarak da bir çok alanda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ülkemizde bu müzeler haftası zamanında okullarda da kutlanır. Tabiat varlıkları ve müzeler köşesi ya da panosu şeklinde bir yer hazırlanarak burada öğrencilerin kompozisyonları resimleri ve şiirleri sergilenir. Bu sayede daha küçük yaşlardan gençlerimize kültürel miras bilgisi verilmiş olur.

Uluslararası müzeler konseyi tarafından 18 mayıs günü dünya üzerinde müzeler günü olarak bilinir. Unesco tarafından da bu gün kabul edilmiştir.

Ülkemizde de 1982 yılından beridir bu alanda çeşitli aktiviteler düzenlenerek kültürel tarihi miras konusunda gençler bilinçlendirilir.

18 ile 24 mayıs tarihleri arasında bir çok müze gezerek tarihe daha yakından tanık olabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.