Netteki Blog

Mutfak mermeri kolayca nasıl temizlenir

28.02.2023
364
Mutfak mermeri kolayca nasıl temizlenir

Her kadın için mutfak çok önemlidir ve kendimize özel tercihler seçerek mutfağımızı tasarlarız. Fakat Birçok kadının sorunlarından birisi de mutfak mermerleri oluyor. Evet mutfak mermerlerindeki lekelerden kurtulursanız mutfağınız daha güzel olabilir. Sizler mermer temizliği yapacaksanız o zaman kesinlikle sert kimyasallardan ve PH oranı asidik olanlardan kaçının. Kullanıldığı zaman ortaya aşınma gibi sorunlar çıkabilir.

Mermer temizliği için birçok kişi bıçak , çatal veya mutfak aletleri tercih ediyor bunlar kullanılmamalıdır. Kullanırsanız mutfak tezgahlarınız çizilir ve yüzeyine zarar vermiş olursunuz.

Mermer biliyorsunuz gözenekli yüzeye sahiptir ve bu yüzden sıvılar kolayca emilebilir. Renkli sıvılar kullanırsanız bu Lekeler yüzeyde kalır ve temizlenmesini de önlemektedir. Mermer temizliği yapmak istiyorsanız o zaman yüzeyler için özel olarak tasarlanmış olan temizlik malzemelerini tercih etmelisiniz. Bunun için de ilk olarak ılık su ve sabun kullanabilirsiniz. Dediğimiz gibi sert olan kimyasallardan uzak durun bunlar mermerinize zarar verir ve şeklini bozar. Ovmak istiyorsanız sert olmayan cisimler tercih edebilirsiniz.

Mermer temizliği bittiği zaman yumuşak bir bezle kurulayın. Bu şekilde ıslak olan alanlardaki su lekelerden kurtulur. Ağır ve inatçı lekeler varsa o zaman bulaşık deterjanı ile temizleyebilirsiniz. Mermerinizin daha parlak ve canlı görünmesini istiyorsanız da güderi bezlerini tercih edebilirsiniz.

Yağ kalıntısı oluşmuş ise o zaman da nişasta serperek kurumasını bekleyelim ve sonra ılık nemli olan bir bez yardımı ile temizleyelim. Bu şekilde yağ kalıntılarından kurtulalım.

mutfak-mermeri-temizleme-gorsel

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.