Netteki Blog

Muhabbet Kuşunun Özellikleri Nelerdir?

28.02.2023
334
Muhabbet Kuşunun Özellikleri Nelerdir?

Sevimlilikleri ve konuşmaları ile özellikle çocukların dikkatini çeken ve bakımlarının diğer evcil hayvanlara göre daha kolay olması ile birçok kişi tarafından tercih edilen muhabbet kuşlarının kendilerine has özellikleri de bulunmaktadır.

Muhabbet kuşlarının ilk dikkat çekici noktaları tüyleridir. Kendilerine has renkleri ve renk karışımları ile eşsiz bir güzelliğe sahiptirler.

Davranışları ve bazı zamanlarda şaşkın ifadeleri ile yalnız yaşayan kişilerin en büyük dostları ve ev arkadaşlarıdır aynı zamanda. Cana yakın ve dost canlısı hayvanlardır.

Evcil hayvanlar içerisinde en kolay bakımı olan ve sakinlikleri ile ön plana çıkan türlerdendir. Muhabbet kuşlarını doğada kendi hallerinde görmeniz mümkün değildir.

Hatta doğa ortamında kendilerini korumaları ve yaşamlarını devam ettirmeleri çoğu zaman zor olabilmektedir. Bu nedenle evcil hayvan olarak petshoplarda en fazla satılan türlerdendir.

Muhabbet Kuşlarının En Bilindik Özellikleri

Muhabbet kuşu almak isteyenlerin en fazla tercih etme nedenleri cana yakın olmalarıdır. Sakinlikleri ile bilinen ve ev ortamında bakımız son derece kolay olan muhabbet kuşları tek bakıldıkları zamanlarda sahipleri ile inanılmaz bir iletişim yakalamaktadırlar.

Ev ortamına ve aile fertlerine alışmaları halinde kendilerini ailenin bir ferdi olarak görmeye başlar bir süre sonra sizinle birlikte sofraya oturup yemeklerinizde aşırmalar yaparlar.

Bu durumun karşısında ise kuşunuzu yalnız bırakmanız halinde size küsebilmektedirler. Eve geldiğiniz

de size yaklaşmayarak küsmelerini de belli etmekten geri kalmazlar.

Muhabbet kuşlarının kemikleri çok ince yapıdadır. Nazik hayvanlar olmalarından dolayı da dikkat etmeniz gereken bir türdür.

Muhabbet kuşlarının bir diğer özellikleri konuşabilmeleridir. Düzenli ve sabırlı bir eğitim programı ile konuşmasını sağlayabilirsiniz.

Kuşların ortalama yaşam süresi 5 ila 8 yıl arasında değişmektedir. Sağlıklı bir bakımla süre biraz daha uzayabilmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.