Netteki Blog

Muhabbet Kuşunu Konuşturmak için Ne Yapmalı

28.02.2023
455
Muhabbet Kuşunu Konuşturmak için Ne Yapmalı

Muhabbet kuşlarının en fazla tercih edilme nedenlerinden biri olan konuşma yetileri özellikle çocukların en sevdikleri özellikleridir.

Muhabbet kuşlarının hemen konuşması ya da aldığınızda konuşur olmasını beklememelisiniz. Konuşma yetisi olan ve kazandırılan bir özelliktir. Bunun için kuşunuzla belli çalışmalar yapmanız gerekmektedir.

Muhabbet Kuşunuzun Konuşma Zamanı

Muhabbet kuşu sahiplerinin en fazla sabırsızlandıkları konulardan biridir kuşlarının konuşmaları. Bunu kazandırabilmeniz için özel bir çaba sarf etmeniz gerekmektedir.

Muhabbet kuşları konuşma yetisine sahip olan taklit etme yeteneği kuvvetli olan akıllı kuş türlerindendir.

Bu nedenle düzenli çalışmalar ve disiplinli olmanız halinde kuşunuzun bir süre sonra sizi tekrarladığınız fark edebilirsiniz.

Muhabbet kuşunuz için ilk konuşma çalışmalarında belli davranışlarla başlayabilirsiniz. Örneğin her akşam yatarken aynı saatte iyi geçeler diyerek ismini söylemeniz ve ışığı kapatmanız bir süre sonra aynı saat geldiğinde unutmanız halinde kuşunuzun iyi geceler diyerek zamanı hatırlattığını fark edebilirsiniz.

Muhabbet kuşunuza konuşmayı öğretirken sabırlı olmanız gerekmektedir. Ayrıca kuşların belli harfleri daha kolay tekrarladığı bilinen bir gerçektir.

Örneğin C,Ç,S,Ş,T,R gibi. Cici kuş, babacık, şeker gibi sözcükleri sık sık tekrarlamanız halinde daha rahat öğrenebilmektedirler.

Kuşunuza konuşmayı öğretme çalışmalarınızda düzenli hareketler yapmanız ve onunla normal konuşur gibi konuşmanız son derece önemlidir.

Örneğin isten geldiğinizde odaya girerek ben geldim demeniz ve bunu her gün tekrarlamanız kuşunuzun öğrenmesi aşamasında son derece önemli davranış modelidir.

Kuşunuza konuşmayı öğretirken tek bir kelime üzerinden devam edin. Düzenli ve tekrarlı olması öğrenmesini hızlandıracaktır. O kelimeyi öğrendikten sonra yenisine geçmeniz kafasının karışmasını önleyecektir.

Bazı kişiler çalışma durumlarında seslerini teybe kaydederek gün içerisinde de eğitime devam etmektedirler. Bu sayede sürekli eğitim devam etmektedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.