Netteki Blog

Muhabbet Kuşu Renk Çeşitleri ve Resimleri

28.02.2023
829
Muhabbet Kuşu Renk Çeşitleri ve Resimleri

Muhabbet kuşlarının konuşmaları kadar renkleri de insanları cezbetmektedir. Birbirinden farklı renkleri olan muhabbet kuşlarının renkleri ve özellikleri de değişmektedir. Bu yazımızda muhabbet kuşları renkleri ve özelliklerinden kısaca bahsedelim istedik.

Muhabbet Kuşunuzu Rengine Göre Seçin

Muhabbet kuşu almak isteyenlerin ilk dikkat ettikleri konuların başında gelir kuşların renkleri. Bu yazımızda muhabbet kuşu almak isteyenlere yol gösterecek olan kuşların renkleri ve özelliklerinden kısaca bahsedelim istedik.

Açık yeşil muhabbet kuşu kuş türlerinden doğal olarak bilinenen bir renktir. Sosyal olarak bilinen ve toplu halde yaşayabilen çok nadir kavga eden kuşlardır.

Gri muhabbet kuşları iki ayrı formu bulunmaktadır. Çoğalmaları diğer kuşlara nazaran yavaş olması nedeniyle çok fazla tercih edilmemektedir.

Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşları soğuk ortamlarda çok fazla barınamayan hassas kuşlardır. Bu nedenle ortam sıcaklığının çok iyi ayarlanması gerekmektedir.

Lutino muhabbet kuşları sarı renklerinden oluşan bir kuştur. Obur bir tür olup yemleri çok dikkatli vermeniz gerekmektedir. Aksi halde fazla yiyerek ishal olabilmektedirler.

Opal benekli muhabbet kuşları tarçın ve koyu yeşilin barındığı kuş türleridir. Uysal olarak bilinen ve ev ortamında rahat bir şekilde beslenen kuş türüdür.

Payetli açık yeşil muhabbet kuşları en yeni olarak bilinen kuş türüdür. Gövde renkleri dikkat çekici kuşlardır. Kaliteli yemle benlenmesi gereken kuşlar oldukları için özenli bir bakım yapılmalıdır.

Resesif benekli mor renkli muhabbet kuşları İskandinav kökenli kuşlardır. Benekleri ile dikkat çeken kuşlar dayanıklılıkları ile bilinmektedirler. Isınmalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aşırı soğuk ortamlardan olumsuz etkilenmektedirler. Bu nedenle oda sıcaklıkları sabit kalmalıdır.

Muhabbet kuşu almak isteyenlerin kuşların rengine göre bakımlarını ve yemlerini yaralamaları da gerekmektedir. Renk deyip geçmemekte fayda var. Kuşların özelliklerini ve bakım şeklini bile değiştirmektedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.